“Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη” από το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου στον κινηματογράφο “ΑΒΑΝΑ” στο Χαλάνδρι

“Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη” από το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου στον κινηματογράφο “ΑΒΑΝΑ” στο Χαλάνδρι

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος, επιστρέφει στον κινηματογράφο “ΑΒΑΝΑ” στο Χαλάνδρι, φέρνοντας το Σύγχρονο Θέατρο Σκιών με Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Τέσσερις σπαρταριστές, Χριστουγεννιάτικες κωμωδίες με πρωταγωνιστή τον λαϊκό μας ήρωα, τον Καραγκιόζη. Μία τεράστια σκηνή, γιγάντιες φιγούρες που ανοιγοκλείνουν το στόμα και τα μάτια και ζωντανή ορχήστρα στους ρυθμούς των εορτών.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

  • 3/12 “Το Χριστουγεννιάτικο γλέντι του Καραγκιόζη”
  • 10/12 “Η επέλαση των Καλικάντζαρων”
  • 17/12 “Ο γέρο -Σκρουτζ & Ο Καραγκιόζης Άι Βασίλης”
  • 24/12 “Τα μαγικά Χριστούγεννα του Καραγκιόζη”

Οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 17:00.

CINE ΑΒΑΝΑ (Λυκούργου 5, Χαλάνδρι)
Προπώληση εισιτηρίων: www.more.com
Γενική είσοδος: 7€.

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε στους ρυθμούς των Χριστουγέννων!

Λίγα λόγια για το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών

Αναλυτικότερα το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών δημιουργήθηκε το 1953 από αείμνηστο Εθνικό μας Καραγκιοζοπαίχτη του Θεάτρου Σκιών, Θανάση Σπυρόπουλο και εκπροσωπεί το Αθηναϊκό Θέατρο Σκιών έχοντας από το 1975 έως σήμερα, δύο μόνιμες σκηνές Καραγκιόζη στην Αθήνα, στο Γαλάτσι και στους Αγίους Αναργύρους, με σκοπό τη διάδοση και διάσωση του Ελληνικού Καραγκιόζη.

Το 2019 ο γιος του Καραγκιοζοπαίχτη Κώστας Σπυρόπουλος έχοντας πλέον μια εμπειρία δεκαέξι ετών στο Θέατρο Σκιών δημιούργησε την πρώτη Ακαδημία Θεάτρου Σκιών στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά την Τέχνη του Θεάτρου Σκιών, με σεβασμό, αγάπη και πάνω από όλα δημιουργία καθώς σκοπός της Ακαδημίας είναι να βγούνε νέοι Καραγκιοζοπαίχτες.

Επίσης το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών έχει δώσει πληθώρα παραστάσεωνστο εξωτερικό και για 10 συνεχόμενα χρόνια στην ΕΡΤ2 έργα του Καραγκιόζη,μέσααπό την εκπομπή του “ Χρόνια Συντροφιά με τον Καραγκιόζη ” . Επίσης έχοντας τη μεγαλύτερη συλλογή από φιγούρες, σκηνικά, προγράμματα, οπτικοακουστικό υλικό παραστάσεων κ.α του Θεάτρου Σκιών και όχι μόνο έχει κάνει Μουσεία σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου, Αγίων Αναργύρων, Ηλιούπολης, Κηφισιάς καθώς επίσης έχει εμπλουτίσει με είδη το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο “ ΕΛΙΑ”, το Πανεπιστήμιο Harvard και τοSophia Foundation στην Κύπρο.

Το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών είναι μια οικογένεια, που κληροδοτεί την Τέχνη του Καραγκιόζη από πατέρα, σε γιο και εγγονό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *