Πόσο κράτησε η μεγαλύτερη ανθρώπινη εγκυμοσύνη

Πόσο κράτησε η μεγαλύτερη ανθρώπινη εγκυμοσύνη

Επειδή όλες οι εγκυμοσύνες είναι ελαφρώς διαφορετικές, η ακριβής διάρκεια τους τείνει να ποικίλλει… ορισμένες, ωστόσο, είναι ασυνήθιστες σε μήκος!

μακροχρόνια εγκυμοσύνη

Στις περισσότερες περιπτώσεις μια ανθρώπινη εγκυμοσύνη θα είναι λίγο περισσότερο από 9 μήνες ή 280 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωρό θα αναπτυχθεί αργά έως ότου αναπτυχθεί αρκετά ώστε να επιβιώσει καθώς και να αναπτυχθεί μετά την έξοδο από τη μήτρα.

Επειδή όλες οι εγκυμοσύνες είναι ελαφρώς διαφορετικές, η ακριβής διάρκεια τους τείνει να ποικίλλει ενώ εξακολουθεί να θεωρείται φυσιολογική. Ορισμένες, ωστόσο, είναι ασυνήθιστες σε μήκος.

Mακροχρόνια εγκυμοσύνη

Το 1945, για παράδειγμα, η Beulah Hunter, η οποία ήταν 25 ετών τότε, γέννησε μετά από μια εγκυμοσύνη που διήρκεσε 375 ημέρες, κάτι που είναι ελαφρώς περισσότερο από ένα χρόνο (!!) και σχεδόν 100 ημέρες περισσότερο από τη μέση ανθρώπινη περίοδο κύησης.

Η διάρκεια της εγκυμοσύνης επιβεβαιώθηκε με την εξέταση του τεστ εγκυμοσύνης και του εμμηνορροϊκού κύκλου της.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η μακροχρόνια εγκυμοσύνη της οφείλεται στο ότι το παιδί αναπτύχθηκε εξαιρετικά αργά στη μήτρα σε σύγκριση με το μέσο παιδί, αλλά παρόλα αυτά, η κόρη της Hunter, που ονομαζόταν Penny Diana, ήταν υγιής και φυσιολογική κατά τη γέννηση.

Πριν από την εγκυμοσύνη της Beulah Hunter, η μεγαλύτερη περίοδος κύησης που γεννήθηκε ένα ζωντανό παιδί ήταν 317 ημέρες!

Οι δικές μου εγκυμοσύνες κράτησαν 39+4 στον 1ο μου γιο και 39+5 στον 2ο και επειδή τις απολάμβανα δεν ήθελα να τελειώσουν (!!) αλλά με τίποτα δεν μπορώ να με φανταστώ έγκυο για 375 μέρες! Η δική σου εγκυμοσύνη πόσο κράτησε; ή αν είσαι έγκυος αυτή τη στιγμή, ποια μέρα μετράς σήμερα; Γράψε μου στα σχόλια!

 

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~

Ελεύθερη μετάφραση: Μαρία Παπαποστόλου
Επιμέλεια: mitrikosthilasmos Team
ΠΗΓΗ: The Amazing Longest Human Pregnancy, New health Guide

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *