Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2023: Το doodle της Google

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2023: Το doodle της Google

Για τις γυναίκες που υποστηρίζουν η μία την άλλη

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμά η Google με το σημερινό της Doodle, και εστιάζει στους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες υποστηρίζουν η μία την άλλη για την πρόοδο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Πρόκειται για γυναίκες σε θέσεις επιρροής που τάσσονται υπέρ της προόδου σε θέματα κεντρικής σημασίας για τη ζωή των γυναικών παντού. Για γυναίκες που συναντιούνται για να εξερευνήσουν, να μάθουν και να συσπειρωθούν για τα δικαιώματά τους, γυναίκες που είναι πρωταρχικοί φροντιστές ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα, καθώς και γυναίκες που αποτελούν κρίσιμα συστήματα υποστήριξης μεταξύ τους στη μητρότητα.

Το σημερινό Doodle εικονογραφήθηκε από την καλλιτέχνη Doodle, Alyssa Winans, η οποία, παρακάτω, μοιράζεται τις σκέψεις της για τη δημιουργία του Doodle, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Γιατί η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει σημασία για εσάς προσωπικά;

Το θέμα μας φέτος ήταν «οι γυναίκες που υποστηρίζουν τις γυναίκες», οπότε μπόρεσα να αφιερώσω πολύ χρόνο για να σκεφτώ όλους τους τρόπους με τους οποίους με έχουν υποστηρίξει οι άλλες γυναίκες στη ζωή μου.

Είμαι η μικρότερη από τρία κορίτσια, οπότε από τη γέννησή μου πάντα επωφελούμαι από τη σοφία και την υποστήριξη εκείνων που ήρθαν πριν από μένα! Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό και για όλους τους τρόπους με τους οποίους βλέπω γυναίκες στη ζωή μου να υπερασπίζονται η μία την άλλη και τις αξίες τους.

Μήπως κάποια από τις προσωπικές εμπειρίες της ζωής σας επηρέασε την κατεύθυνση της εικονογράφησης; Αν ναι, πώς;

Μόνο εφαπτομενικά! Η μία μου ζωή σίγουρα δεν μπορεί να αποτυπώσει όλο το φάσμα του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Κάτι που σκεφτόμουν είναι ότι μερικά άτομα γύρω μου τα τελευταία χρόνια απέκτησαν παιδιά και άρχισαν να μιλούν για το πόσο περίπλοκο ήταν να τα καταφέρουν.

Ο θηλασμός; Φόρμουλα; Σε δημόσιο χώρο; Στους χώρους εργασίας; Γι’ αυτό και ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα από τα γράμματα για δύο γυναίκες που ταΐζουν τα παιδιά τους στην αρχική σελίδα ως μια αναφορά σε αυτή την εμπειρία.

Τι ελπίζετε ότι θα σκεφτούν και θα νιώσουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο όταν δουν αυτό το Doodle;

Ξέρω ότι η πλήρης εμπειρία του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σίγουρα δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε μία εικόνα, οπότε ελπίζω ότι είναι απλώς ένα σημείο εκκίνησης για να προβληματιστούν για το πόσο ευρεία, σύνθετη, διαφοροποιημένη και ισχυρή είναι η έννοια της γυναικείας φύσης.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *