Διαιτητικές ανάγκες της μητέρας κατά τον θηλασμό

Διαιτητικές ανάγκες της μητέρας κατά τον θηλασμό

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί την ιδανική τροφή και το μοναδικό φυσικό τρόπο σίτισης για τα βρέφη. Οι ευεργετικές επιδράσεις του μητρικού θηλασμού είναι εμφανείς τόσο στο βρέφος και στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία, στην οικονομία και στην υγεία.

Ο μητρικός θηλασμός είναι η φυσική διατροφή του βρέφους. Η φύση προνόησε ώστε το παιδί να συνεχίζει να τρέφεται από τη μητέρα του και μετά τη γέννησή του. Η κάθε μητέρα είναι προικισμένη με ένα σπουδαίο χάρισμα, να παρέχει το πολυτιμότερο δώρο για το μωρό της, το μητρικό γάλα.

Το μητρικό γάλα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ, κάτι περισσότερο από μία τροφή! Είναι ένας ζωντανός ιστός με πολλούς αμυντικούς παράγοντες και δίνει στο μωρό συνεχή ενεργό προστασία για τις λοιμώξεις, όταν το σώμα του μωρού δεν μπορεί ακόμα να προστατευτεί από μόνο του. Επίσης, ο θηλασμός διεγείρει την έκκριση της ωκυτοκίνης (ορμόνη της αγάπης) στη μητέρα και στο μωρό, σφυρηλατώντας έτσι γερούς δεσμούς ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί. Η υιοθέτηση δε και η συνέχιση του μητρικού θηλασμού ενδυναμώνει τη συνεχή σύνδεση μεταξύ της μητέρας και του βρέφους, διασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας.

Κατά την περίοδο της γαλουχίας οι διαιτητικές ανάγκες της μητέρας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, η κάλυψή τους δε μόνο μέσω της διατροφής είναι πρακτικά αδύνατη. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στην ποιότητα της διατροφής αλλά και στην καθημερινή λήψη πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής, καθ’ όλη τη διάρκεια του θηλασμού.

Το IofolenLactancia

Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα εξειδικευμένα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα, όπως το IofolenLactancia (συμπλήρωμα διατροφής για την περίοδο του θηλασμού), μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις της μητέρας.

Το IofolenLactancia είναι ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής για την μητέρα κατά το θηλασμό, αφού καλύπτει ακριβώς εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η μητέρα και το βρέφος, στις κατάλληλες ποσότητες, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες.

Χάρη στη μοναδική του σύνθεση, εμπλουτισμένη με Ω3 λιπαρά οξέα, ταυρίνη, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, το IofolenLactancia εξασφαλίζει τη δημιουργία ικανών αποθεμάτων θρεπτικών ουσιών για την παραγωγή πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος. Συμβάλει κατ’ αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη των οφθαλμών, του εγκεφάλου και των νοητικών λειτουργιών, ενισχύει το ανοσοποιητικό της μητέρας και του μωρού της μέσω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχει (βιτ. C και E) και διατηρεί την υγεία των οστών και δοντιών. Επιπλέον, τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στο IofolenLactancia, μειώνουν τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης.

Το IofolenLactancia είναι ιδανικό για την κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών όλων των μητέρων που θηλάζουν, αποκλειστικά ή συμπληρωματικά, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο θηλασμός.

www.iofolen.gr

ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ. Αριθμός Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 20028/26-2-2016. Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας στον ΕΟΦ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *