To mitrikosthilasmos.com Χορηγός Επικοινωνίας της HOPΕgenesis

To mitrikosthilasmos.com Χορηγός Επικοινωνίας της HOPΕgenesis

HOPEgenesis: Ελπίδα για την υπογεννητικότητα

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βαδίζει προς δημογραφικό αδιέξοδο. Οι στατιστικές έρευνες του ΟΗΕ για τις πληθυσμιακές μεταβολές των χωρών, δείχνουν ότι το αρνητικό πρόσημο των γεννήσεων θα οδηγήσει στην πτώση του ελληνικού πληθυσμού από 10 σε 6-8 εκατομμύρια έως το 2050. Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 έχοντας ένα όραμα, να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα!

Ο στόχος και το έργο της HOPEgenesis

Η HOPEgenesis, με βασικό της στόχο την ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη γυναικών που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν αλλά είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας με περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές υποδομές, αναλαμβάνει την οικονομική στήριξή τους παρέχοντας δωρεάν όλα τα έξοδα της εγκυμοσύνης τους, από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους! Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας πράξη την αποστολή της, η HOPEgenesis, καλύπτει όλα τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, εξετάσεων και τοκετού της ωφελούμενης, καθώς επίσης οποιαδήποτε επείγοντα περιστατικά μπορεί να προκύψουν (αεροδιακομιδές, θερμοκοιτίδες κλπ).

Η HOPEgenesis με το να βοηθά αυτές τις γυναίκες να ταξιδέψουν από τα νησιά ή τα χωριά τους στις αστικές περιοχές όπου δρα η HOPEgenesis όσες φορές χρειαστεί να κάνουν εξετάσεις κατά τη διάρκεια της κύησής τους, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων, να γεννήσουν δωρεάν και να επιστρέψουν στο τόπο τους με ένα υγιές μωρό, όχι μόνο δημιουργεί ιατρική και ψυχολογική ασφάλεια στις γυναίκες των ακριτικών περιοχών της χώρας που ήδη κυοφορούν, αλλά προσφέρει και ένα κίνητρο στις υπόλοιπες ώστε να κυοφορήσουν! Επιπλέον, η HOPEgenesis, στοχεύοντας στην κάλυψη αναγκών και των γυναικών που επιθυµούν να κυοφορήσουν αλλά αντιµετωπίζουν προβλήµατα γονιµότητας, παρέχει υπηρεσίες θεραπείας υπογονιµότητας (ivf) ήδη σε 28 νησιά σε συνεργασία µε µεγάλα κέντρα γονιµότητας της Ελλάδας.

Η ΜΚΟ HOPEgenesis, που το 2018 έλαβε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη και ιδρύθηκε από το γνωστό Δρ. Στέφανο Χανδακά, MD, MBA, PhD, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο-Ενδοσκοπικό Χειρουργό, μέχρι στιγμής, έχει ενεργή παρουσία σε 37 νησιά και 317 ηπειρωτικά χωριά και από το 2015 έχει ωφελήσει πάνω από 260 οικογένειες, κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών με πολύ χαμηλές ή ακόμα και μηδενικές γεννήσεις ή αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων θανάτων.

Δείτε εδώ την προσπάθεια της HOPEgenesis όπως την παρουσίασε ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς στην Ημερίδα-Δράση για την Υπογεννητικότητα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Π.Ι.) τον Απρίλιο 2019, στην οποία το mitrikosthilasmos.com συμμετείχε ως Χορηγός Επικοινωνίας.

To mitrikosthilasmos.com Χορηγός Επικοινωνίας της HOPΕgenesis

To mitrikosthilasmos.com με αντικείμενό του τη μητρότητα και ότι αυτή συνεπάγεται, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει αυτήν την τόσο σπουδαία προσπάθεια που δίνει την δυνατότητα διεκδίκησης του δικαιώματος στη μητρότητα από κάθε γυναίκα -μόνιμη κάτοικο ακριτικής περιοχής της χώρας μας- που το επιθυμεί, βοηθώντας παράλληλα στην μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οπότε είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αναλάβαμε ως Χορηγοί Επικοινωνίας της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης HOPEgenesis και που μπορούμε ως συνοδοιπόροι της, να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στο πολύτιμο έργο της, ατενίζοντας με ελπίδα το μέλλον!

Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την ΗOPEgenesis μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της: www.hopegenesis.org

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *