ΚΥΠΡΟΣ: Ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση του μητρικού θηλασμού

ΚΥΠΡΟΣ: Ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση του μητρικού θηλασμού

Χρηματική ποινή για παρεμπόδιση μητέρας που θηλάζει δημόσια


Ποινικό αδίκημα είναι πλέον στην Κύπρο η παρεμπόδιση μητέρας που θηλάζει. Συγκεκριμένα με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα τροποποιήθηκε ο περί Ποινικού Κώδικα Νόμος με την προσθήκη, αμέσως μετά το άρθρο 99Α αυτού, του ακόλουθου νέου άρθρου:


«99Β. Παρεμπόδιση μητέρας που θηλάζει: Όποιος δηµόσια και κατά τρόπο που ενέχει απειλητικό ή υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα προφέρει οποιαδήποτε λέξη ή δηµιουργεί ήχο, ώστε να ακούγεται από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ή προβαίνει σε χειρονοµία ή τοποθετεί οποιοδήποτε αντικείµενο ή διανέμει γραπτά κείμενα ή κείμενα με εικονογραφήσεις ή συμπεριφέρεται απρεπώς ή προβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη πράξη με σκοπό να παρεμποδίσει μητέρα η οποία θηλάζει, είναι ένοχος αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις τρεις χιλιάδες ευρώ (€3.000).»

Όπως ανέφερε η αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, σκοπός της διάταξης είναι η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ώστε να θεσπιστεί το αδίκημα της παρεμπόδισης μητέρας που θηλάζει σε δημόσιο χώρο. Αφορμή για την κατάθεση της πρότασης νόμου υπήρξαν περιστατικά κατά τα οποία μητέρες φαίνεται να επικρίνονται για την πράξη τους να θηλάσουν τα παιδιά τους σε δημόσιο χώρο.

Η πράξη του θηλασμού, αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, ενθαρρύνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους σχετικούς με το θέμα επιστήμονες, καθότι πλειάδα μελετών έχουν επανειλημμένα καταδείξει τη σημασία και τα θετικά επακόλουθα του μητρικού θηλασμού.

Δημοσίευση: 24/10/18
ΠΗΓΕΣ: juniorsclub.gr, Cylegalnews.com

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *