Γιατί θηλάζει μόνο αν περπατάω;

Γιατί θηλάζει μόνο αν περπατάω;

Image credits: IvetteIvens.com

Γιατρέ μου καλημέρα σας. Είμαι απελπισμένη. Εδώ και 2 μήνες το παιδί μου (τώρα σχεδόν 4,5 μηνών) δεν κάθεται να φάει στο στήθος πάρα μόνο αν σηκωθώ και αρχίσω να τον θηλάζω περπατώντας.Δυστυχώς όμως και αυτό δεν τον ηρεμεί πάντα, με αποτέλεσμα να περπατάω για ώρες μέσα στο σπίτι με το παιδί να είναι εκνευρισμένο και να κλωτσάει την ώρα που το πηγαινοφέρνω.

Χθες βράδυ την ώρα που τον περπατούσα, ζαλίστηκα και κόντεψα να πέσω. Δε θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να είχε συμβεί!

Έχω κουραστεί πάρα πολύ σωματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά! Όλοι λένε φάση είναι… αλλά πόσο κρατάει αυτή η φάση; Και τα πράγματα χειροτερεύουν! Είμαι στα πρόθυρα να εγκαταλείψω τον θηλασμό! Είναι ένα μαρτύριο.

Επίσης, το μωράκι πάρα την ηλικία του συνεχίζει να θηλάζει με τις ώρες, δεν κοιμάται καθόλου στη διάρκεια της ημέρας, ούτε κάθεται να παίξει με παιχνιδάκια, με αποτέλεσμα να τον έχω σχεδόν όλη μέρα στο στήθος. Μόνο το βράδυ τρώει για κανένα μισάωρο και μετά κοιμάται για ένα τρίωρο περίπου.

Δεν μπορώ να έχω κοινωνική ζωή. Δεν μπορώ να βγω έξω και να τον πηγαινοφέρνω για να θηλάζει με αποτέλεσμα να κλείνομαι σπίτι!

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα! Είμαι σε απόγνωση! Παρακαλώ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!

ΑναστασίαΘεσσαλονίκη

26/4/2018

Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Μαρία Λαζαρίδου, Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή μαμά Αναστασία, να σας ζήσει το μικρό σας.

Μπράβο σας, γιατί από της πληροφορίες που μας δίνετε φαίνεται ότι έχετε προσπαθήσει πολύ με το θηλασμό και ότι τα έχετε καταφέρει περίφημα εώς τώρα!

Ας δούμε τι άλλο θα μπορέσετε να κάνετε για να μην εγκαταλείψετε πρόωρα αυτό το υπέροχο ταξίδι του θηλασμού που μόνο οφέλη προσφέρει στο μωρό σας αλλά και σε εσάς.

Καταλαβαίνω από αυτά που μας αναφέρεται ότι προκειμένου να εδραιώσετε το θηλασμό περπατούσατε και το μωρό σας έχει συνδέσει εύλογα το θηλασμό με το κούνημα-περπάτημα.

Σε αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει ένας μάρσιπος ring sling. Με αυτό το μάρσιπο μπορείτε να «φοράτε» το μωρό σας και να θηλάζετε έχοντας τα χέρια σας ελεύθερα και εκείνο σε ασφαλή θέση επάνω σας.

Με το babywearing -όπως συνηθίζεται να λέγεται αυτή η πολύ ωφέλιμη για τα παιδιά πρακτική-, τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα γιατί δεν αποχωρίζονται τη μητρική αγκαλιά, αφού αυτή τη περίοδο στη ζωή τους την έχουν περισσότερο ανάγκη από οτιδήποτε άλλο.

Τα υπόλοιπα που μας αναφέρετε, δηλαδή ότι ο μωρό σας δεν κοιμάται πολλές ώρες και ότι δεν θέλει να μένει μόνο του και να παίζει με παιχνίδια είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις θηλάζοντος βρέφους 4,5 μηνών.

Αν μάθετε το babywearing (ανατρέξτε σε πληροφορίες στο διαδίκτυο) και εσείς και το μωρό σας θα είστε χαρούμενοι και θα μπορείτε να βγείτε έξω κάτι που καταλαβαίνω ότι σας έχει λείψει πολύ.

Στείλτε νέο ερώτημα

προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *