Θηλασμός και μικρή αύξηση βάρους. Μήπως να απογαλακτίσω;

Θηλασμός και μικρή αύξηση βάρους. Μήπως να απογαλακτίσω;

Έχω ένα βρέφος 5,5 μηνών. Δεν πήρε αρκετό βάρος το τελευταίο μήνα! Θηλάζει αποκλειστικά! Την τελευταία φορά ήταν 6.700 και τώρα είναι 6.940. Είναι φυσιολογικό; Μήπως δεν τον φτάνει το γάλα μου; 


Από αύριο ξεκινάμε ρυζάλευρο! Τι να κάνω; Να το συνεχίσω ή να αρχίσω τον απογαλακτισμό;


Ευχαριστώ

ΝαταλίαΠειραιάς

29/3/18

Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σου!

Τα βρέφη μετά τον 3ο μήνα παίρνουν βάρος 10-15γρ ανά ημέρα, οπότε έτσι κι εσύ μπορείς να υπολογίσεις αν πήρε ικανοποιητικό βάρος (τον τελευταίο μήνα πήρε 240γρ, άρα οριακά μια χαρά).

Στα συμπληρωματικά στοιχεία που μας έστειλες, βλέπω ότι γεννήθηκε μικρούλι, και έχει ήδη υπερδιπλασιάσει το βάρος γέννησής του πριν τους 6 μήνες, πράγμα που είναι πολύ καλό σημάδι. Επίσης, σε κάποια φάση, τον Οκτώβρη, το μωρό σου πήρε 2 κιλά σε 1 μήνα!!! Θέλουμε -φαντάσου- να έχουν τριπλασιάσει το βάρος γέννησης τους στο χρόνο. Άρα, είσαι μια χαρά!

Μπορείς όμως να ξεκινήσεις τις στερεές τροφές τον 6ο μήνα κανονικά, και εγώ προσωπικά δεν θα πρότεινα ρυζάλευρο (έχει βρεθεί ότι περιέχει αυξημένες ποσότητες αρσενικού), αλλά λαχανικά ή φρούτα για αρχή.

Υπάρχουν κατάλληλοι επαγγελματίες υγείας, όπως οι IBCLC, που μπορούν να σε βοηθήσουν με την εισαγωγή στερεών τροφών.

Σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια!

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα

προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *