Το πρώτο κουκλάκι του μωρού: Τι να προσέξετε

Το πρώτο κουκλάκι του μωρού: Τι να προσέξετε

Τι να προσέξετε όταν διαλέγετε τον πρώτο «φίλο» του μωρού σας!

Το κουκλάκι του μωρού σας λειτουργεί ως αγχολυτικό και ηρεμιστικό. Διαλέξτε το προσεκτικά για να το αγαπήσει το μικρούλι σας.

Για τα μωράκια, έχει μια ιδιαίτερη θέση στη ζωή τους. Είναι ο φίλος τους, το “νάνι” τους, κάτι με ιδιαίτερη και αυτόνομη υπόσταση. Το κρατάνε αγκαλιά όλη μέρα, παίζουν μαζί, τρώνε μαζί, κάνουν κούνιες μαζί. Το κουκλάκι είναι αυτό που κρατάει συντροφιά στο μωρό σας και το παρηγορεί όταν λείπει η μαμά. Είναι συνδεδεμένο με ευχάριστες στιγμές, και έχει μια οικεία μυρωδιά, εμφάνιση και υφή. Λειτουργεί λοιπόν για το μωρό ως αγχολυτικό και ηρεμιστικό.

Τι να ξέρετε πριν διαλέξετε το πρώτο κουκλάκι

Πριν αγοράσετε το πρώτο κουκλάκι του μωρού σας, καλό είναι να σκεφτείτε τα παρακάτω πράγματα.

1. Να είναι βολικό στο μέγεθος
Θα πρέπει το μωρό σας να μπορεί να κουβαλάει το κουκλάκι του παντού, γιατί ουσιαστικά αυτό θα θέλει να κάνει. Επομένως, θα πρέπει το κουκλάκι να χωράει παντού, για παράδειγμα σε ειδική θέση του καροτσιού για να το παίρνετε μαζί στην παιδική χαρά. Επίσης, αν το μωράκι σας ακόμη δεν περπατάει, σκεφτείτε ότι θα πρέπει να είναι κάτι βολικό και ελαφρύ για να μπορεί να ισορροπεί στην προσπάθειά του να περπατήσει.

2. Να είναι φτιαγμένο από υλικό καλής ποιότητας
Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα κουκλάκια από βαμβάκι. Σκεφτείτε ότι τα μωρά μπορεί να βάζουν το κουκλάκι στο στόμα τους, οπότε θέλετε κάτι μαλακό και χωρίς μικρά κομματάκια που μπορεί να τα κόψει και να τα καταπιεί.

3. Εύκολο στο καθάρισμα
Ιδανικά θα πρέπει το κουκλάκι να μπαίνει στο πλυντήριο. Σκεφτείτε πόσες φορές θα πέσει στο πάτωμα ή στο πάρκο, πόσες φορές το μωρό σας θα θέλει να το ταΐσει ή θα το ρίξει σε σημεία με σκόνη, όπως πχ πίσω από τον καναπέ. Θέλετε λοιπόν κάτι που να πλένεται στο πλυντήριο, να στεγνώνει και να παραμένει απαλό για το μωράκι σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *