Αντιμετώπιση μεταγεννητικών πόνων νάρκωσης και θηλασμός

Αντιμετώπιση μεταγεννητικών πόνων νάρκωσης και θηλασμός


Πριν από 3 μήνες έφερα στον κόσμο την πριγκίπισσα μου με καισαρική τομή. Λόγω προηγούμενων τοκετών (10 & 8 χρόνια πριν). Στις δύο πρώτες γέννες η νάρκωση ήταν επισκληρίδειος ενώ τώρα ραχιαία.

Θεωρώ πως μου άφησε κάποιο “κουσούρι” γιατί άρχισε αρχικά να με πονάει πολύ η πλάτη και μετά η μέση. Πόνος αφόρητος σε σημείο να κλαίω και οι γιατροί (παιδίατρος και ορθοπεδικός) να μου λένε αυστηρά να μην πάρω τίποτα πέρα από depon…

Σας τα λέω αυτά γιατί θέλω να συνεχίσω να θηλάζω όμως γιατρειά θα βρω μόνο με φάρμακα και ενέσεις, εφόσον μουδιάζουν και τα πόδια μου… Αν θέλω να θηλάσω να κάνω υπομονή αλλιώς να ξεχάσω το θηλασμό μου είπαν…!

Έχω στενοχωρηθεί πολύ και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Αν το αφήσω να περάσει πάλι θα με ξαναπιάσει (2η φορά σε ένα μήνα). Έχω όμως και άλλα δύο παιδάκια μου με έχουν εξίσου ανάγκη και είναι κρίμα να με βλέπουν συνεχώς να υποφέρω και να μην μπορώ να τα φροντίσω… 

Σας παρακαλώ συμβούλεψε με… 
Ευχαριστώ πολύ!!!

Νάνσυ, Θεσσαλονίκη


20/12/17
Απαντά o επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Εμμανουήλ Σταματίου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Σας συγχαίρω για την απόφασή σας να θηλάζετε το μωρό σας για να του προσφέρετε το δικό σας γάλα, την άριστη, μοναδική και πλέον φιλική προς το περιβάλλον τροφή , που θα αποτελέσει το θεμέλιο για την ψυχική και τη σωματική του υγεία στο παρόν και στο μέλλον.

Ο ρυθμός ανάπτυξής του σύμφωνα με τις μετρήσεις που αναφέρετε στα συμπληρωματικά στοιχεία που μας δώσατε, είναι εξαιρετικός.

Όσον αφορά το δικό σας πρόβλημα, καλό θα είναι να γίνει ακριβής διάγνωση από ειδικό, εφόσον όπως αναφέρετε έχετε δυνατούς πόνους στη μέση και μουδιάζουν τα πόδια σας, ούτως ΄ώστε να αντιμετωπιστεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.

Αν στην αντιμετώπιση περιλαμβάνεται και φαρμακευτική αγωγή, αρκετά από τα αναλγητικά-αντιφλεγμονώδη είναι συμβατά με το θηλασμό και δεν εγκυμονούν κίνδυνο για το μωρό. Επομένως πρώτα θα δοθεί η αγωγή και στη συνέχεια με τη γνώμη ειδικού συμβούλου θηλασμού θα κριθεί αν θα την ακολουθήσετε όπως σας δόθηκε ή να χορηγηθούν εναλλακτικά της ίδιας κατηγορίας φάρμακα που θα είναι συμβατά με το θηλασμό.

Καλή δύναμη

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *