8 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που ΔΕΝ θηλάζουν

8 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που ΔΕΝ θηλάζουν

O μητρικός θηλασμός είναι η φυσική διατροφή του βρέφους!


Η φύση προνόησε ώστε το παιδί να συνεχίζει να τρέφεται από τη μητέρα του και μετά τη γέννησή του. Η κάθε μητέρα είναι προικισμένη με ένα σπουδαίο χάρισμα που κανείς δεν μπορεί ν’ αντιγράψει. Αποτελεί την πηγή για το μητρικό γάλα, το οποίο είναι το πολυτιμότερο δώρο για το μωρό!


Το μητρικό γάλα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ, κάτι περισσότερο από μία τροφή!

Είναι ένας ζωντανός ιστός με πολλούς αμυντικούς παράγοντες. Δρα ως συνέχεια του ομφάλιου λώρου, ώστε τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος ν’ απολαμβάνουν τα συναισθηματικά οφέλη που διαμορφώνουν και ενισχύουν τον Πρώιμο Δεσμό!

Ο θηλασμός διεγείρει την έκκριση της ορμόνης της αγάπης στη μητέρα και στο μωρό. Τα συναισθήματα που βιώνει το βρέφος κατά τον πρώτο θηλασμό ενισχύουν τον πρώιμο δεσμό, σφυρηλατώντας έτσι γερούς δεσμούς ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τονίζει ότι η υιοθέτηση και η συνέχιση του μητρικού θηλασμού ενδυναμώνει τη συνεχή σύνδεση μεταξύ της μητέρας και του βρέφους, διασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας.

Επιστημονικά δεδομένα έχουν καταδείξει ότι τα παιδιά που ΔΕΝ θηλάζουν παρουσιάζουν:

  • 100% μεγαλύτερο κίνδυνο για οξείες λοιμώξεις των αυτιών
  • 47% μεγαλύτερο κίνδυνο για έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα)
  • 178% μεγαλύτερο κίνδυνο για διάρροιες κι εμετούς
  • 35% μεγαλύτερο κίνδυνο για άσθμα χωρίς οικογενειακό ιστορικό
  • 32% μεγαλύτερο κίνδυνο για παιδική παχυσαρκία
  • 64% μεγαλύτερο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
  • 56% μεγαλύτερο κίνδυνο για το σύνδρομο αιφνιδίου βρεφικού θανάτου
  • 138% μεγαλύτερο κίνδυνο για νεκρωτική εντεροκολίτιδα στα πρόωρα
Δημοσίευση: 18/10/17
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *