Να αντλώ το γάλα το βράδυ που κοιμάται το μωρό και πρήζεται το στήθος μου;

Να αντλώ το γάλα το βράδυ που κοιμάται το μωρό και πρήζεται το στήθος μου;

Καλησπέρα σας. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, έχω βρει πολύτιμες συμβουλές και απαντήσεις μέσα από την στήλη σας!

Έχω ένα μωράκι 30 ημερών, γεννημένο 19/08, βάρος 3270. Θηλάζει αποκλειστικά και έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά. 

Την ημέρα τις περισσότερες φορές ζητάει να φάει και από τους δύο μαστούς  και προσφέρω όπως επιθυμεί. Την νύχτα είναι πιο προβλέψιμη, ξυπνάει 2-3 φορές κάθε 3-4 ώρες, τρώει από τον ένα μαστό και κοιμάται. Την ώρα εκείνη το άλλο μου στήθος είναι γεμάτο και μέχρι να ξαναξυπνήσει έχει πρηστεί. 

Το ερώτημά μου είναι: να αντλώ το γάλα από τον δεύτερο μαστό εκείνη την ώρα ή να το αφήνω και να προσφέρω όταν ξαναξυπνήσει; 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ανδρομάχη, Νέο Ηράκλειο

27/9/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Χρυσή Καλοπίση Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Ανδρομάχη, να σου ζήσει.

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις άντληση προκειμένου να αποσυμφορήσεις το μαστό. Αν νιώσεις ότι δυσφορείς και δεν μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι το επόμενο γεύμα μπορείς να ξυπνήσεις το μωρό για να θηλάσει λίγο νωρίτερα από την ώρα που θα ξυπνούσε.

Αν το μωρό δε συνεργάζεται μπορείς να βγάλεις ελάχιστο γάλα με το χέρι για να αντέξεις μέχρι τον επόμενο θηλασμό. Σταδιακά η παραγωγή σου θα προσαρμοστεί και το πρόβλημα αυτό θα εκλείψει.

Καλή συνέχεια. Καλούς θηλασμούς.

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *