Φάρμακα για τον πόνο της μέσης και θηλασμός

Συγχαρητήρια για το έργο σας και την βοήθεια που προσφέρετε στους νέους γονείς!

Έχω ένα αγοράκι όπου φτάσαμε τους 6½ μήνες με αποκλειστικό θηλασμό και έχουμε ξεκινήσει
φρουτόκρεμα σπιτική για δεκατιανό και για μεσημέρι χορτόσουπα εναλλάξ με κοτόσουπα. Το φρούτο το τρώμε με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με την σούπα. Έχουμε και δοντάκια που παλεύουν να βγουν σιγά σιγά!

Τις τελευταίες ημέρες με ενοχλεί η μέση μου ώσπου σήμερα δεν άντεξα γιατί ο πόνος ήταν αφόρητος και πήρα στις 07:00 το πρωί ένα depon 1000mg και στις 13:00 το μεσημέρι ένα voltaten retard. Επίσης ξεκίνησα και κρέμα εξωτερικής χρήσης roiplon.

Ο πόνος μαλάκωσε αλλά η ανησυχία μου μεγάλωσε. Θέλω να συνεχίσω να θηλάζω με ασφάλεια για πάρα πολύ ακόμη, αλλά με την χρήση των φαρμάκων γενικά δεν ήμουν ποτέ ένθερμη. 

Ο μικρός μου είναι 9kg και σύμφωνα με τη γιατρό είμαστε αρκετά περισσότερο από την καμπύλη ανάπτυξης.

θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την χρήση φαρμάκων.
Σας ευχαριστώ θερμά.

Μαρία, Πειραιάς

22/9/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Αφροδίτη Κονδύλη, Φαρμακοποιός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Μαρία,
Σε ευχαριστούμε για την ερώτησή σου, αρχικά συγχαρητήρια για την επιλογή σου να θηλάσεις το μωρό σου!

Όσον αφορά τα φάρμακα που αναφέρεις, η χρήση τους είναι  συμβατή με τον θηλασμό και μπορείς να τα λαμβάνεις ενώ θηλάζεις.

Σου παραθέτω και τα link από μια από τις πλατφόρμες με μεγάλη βάση δεδομένων και βιβλιογραφία σχετικά με την συμβατότητα των φαρμάκων με τον θηλασμό:
• για το depon (παρακεταμόλη): http://www.e-lactancia.org/sinonimo/811
• για το voltaren (δικλοφαινάκη): http://www.e-lactancia.org/producto/476
• για τοπική χρήση roiplon (ετοφαιναμάτη): http://www.e-lactancia.org/producto/614, ασφαλές για τοπική χρήση, αρκεί να μην έρχεται σε επαφή με το στήθος ή τις θηλές και δεν συστήνεται η μακροχρόνια χρήση.

Καλή συνέχεια και περαστικά!

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *