ΕΡΕΥΝΑ: Όσο περισσότερο αγκαλιάζετε τα παιδιά σας τόσο πιο έξυπνα γίνονται

ΕΡΕΥΝΑ: Όσο περισσότερο αγκαλιάζετε τα παιδιά σας τόσο πιο έξυπνα γίνονται

Η στοργή είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου


Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως όσο περισσότερο αγκαλιάζετε τα παιδιά σας τόσο πιο έξυπνα γίνονται!


Είστε το είδος του γονέα που πάντα αγκαλιάζετε τα παιδιά σας; Αν η απάντηση είναι “ναι” τότε μην σταματήσετε να κάνετε αυτό που κάνετε!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η σωματική επίδραση κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης του μωρού είναι ακόμα πιο σημαντική από όσο νομίζαμε.

Όσο περισσότερο αγκαλιάζετε ένα μωρό, τόσο περισσότερο αυξάνεται το μυαλό τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Nationwide Children’s Hospital στο Οχάιο.

Στο δείγμα συμπεριλήφθηκαν 125 μωρά, πρόωρα και τελειόμηνα, τα οποία εξετάστηκαν στο κατά πόσο καλά ανταποκρίθηκαν στην σωματική τους επαφή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα πρόωρα μωρά ανταποκρίθηκαν στην στοργή λιγότερο από τα μωρά που δεν είχαν γεννηθεί πρόωρα. Αυτό που αποκαλύφθηκε επίσης, ωστόσο, ήταν ότι τα μωρά που υποβλήθηκαν σε περισσότερη στοργή από τους γονείς ή το νοσοκομειακό προσωπικό έδειξαν ισχυρότερη εγκεφαλική ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Dr. Nathalie Maitre, αυτή η τελευταία αποκάλυψη μας λέει ότι κάτι τόσο απλό όσο ότι η σωματική επαφή ή το λίκνισμα του μωρού σας στα χέρια σας θα κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του.

“Εξασφαλίζοντας πως τα πρόωρα βρέφη θα λαμβάνουν θετική και υποστηρικτική επαφή όπως η φροντίδα καγκουρό (δέρμα με δέρμα) από τους γονείς είναι απαραίτητη ώστε να βοηθήσει οι εγκέφαλοί τους να ανταποκριθούν σε απαλές επαφές με τρόπους παρόμοιους με εκείνους των μωρών που έζησαν ολόκληρη την εγκυμοσύνη στη μήτρα της μητέρας τους” αναφέρει στην Science Daily ο Dr. Nathalie Maitre.

Βασικά, η στοργή είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Έτσι, κρατήστε και αγκαλιάστε τα μωρά σας όσο περισσότερο μπορείτε – και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτή την έρευνα για να δείξετε σε όλους πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τα παιδιά μας!

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~

Δημοσίευση: 21/7/17 ΠΗΓΗ: newsner.com 
Μετάφραση/επιμέλεια: mitrikosthilasmos.com
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *