Δεν ακούω το μωρό να καταπίνει όπως πριν. Μήπως δεν έχω πολύ γάλα;

Δεν ακούω το μωρό να καταπίνει όπως πριν. Μήπως δεν έχω πολύ γάλα;

Έχω ένα αγοράκι 51 ημερών και εδώ και κάποιες μέρες όταν θηλάζω τρώει 5-10 λεπτά και μετά χτυπιέται και κλαίει και μόλις τελειώσει δείχνει ότι πεινάει αφού ψάχνει και τρώει τα χέρια του! 

Δεν πνίγεται και έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές βοηθάει να θηλάζω όρθια και να κάνω βόλτα το δωμάτιο.  Καταλαβαίνω στο στήθος μου ότι δεν έχω πολύ γάλα γιατί δεν τον ακούω να καταπίνει όπως πριν και δεν νιώθω το στήθος μου γεμάτο πάρα μόνο το βράδυ που τρώει κάθε 3 ώρες ενώ το πρωί κάθε 1-1.30 ώρα! 

Επίσης σήμερα αδιαθέτησα κιόλας! Δεν είναι πολύ νωρίς με αποκλειστικό θηλασμό να αδιαθετήσω τόσο νωρίς; Θα επανέλθει η παραγωγή μου; γιατί δε θέλω να σταματήσω από τώρα αλλά ούτε να κάνω μεικτή διατροφή! Και αν ναι, μπορώ να το βοηθήσω εγώ με κάποιο τρόπο; 

Μαρία-Ελενη, Πήλιο

2/5/17
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας η οποία, όπως φαίνεται από το βάρος του παιδιού, έχει μέχρι τώρα στεφθεί με επιτυχία.

Ωστόσο θα ήθελα να διευκρινιστεί κάποιο θέμα κυρίως λόγω της παρατήρησης σας ότι δεν ακούτε το μωρό να καταπίνει όπως πριν.

Θηλάζετε και από τους δύο μαστούς σε κάθε γεύμα; Αν το κάνετε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για την παραγωγή σας. Αν όμως ακολουθούσατε την οδηγία “γεύμα και μαστός” η παραγωγή μπορεί να έχει μειωθεί και για να αυξηθεί πρέπει να προσφέρετε και τους δυο μαστούς σε κάθε γεύμα σύμφωνα με τις οδηγίες επώνυμων συμβούλων γαλουχίας όπως ο Dr Newman και η C. Jenna Watson.

Επίσης μην παραλείπετε να ξεκουράζεστε, να σιτίζεστε υγιεινά και να πίνετε νεράκι εφόσον φυσικά διψάτε. Και πάντα να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες του βρέφους χωρίς πρόγραμμα.

Καλή συνέχεια στην όμορφη και ευλογημένη περιπέτεια του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *