Γιατί στη Σουηδία μαθαίνουν πώς να γεννούν σε αυτοκίνητο;

Γιατί στη Σουηδία μαθαίνουν πώς να γεννούν σε αυτοκίνητο;

Μαθήματα γέννας στο Ι.Χ από μαίες στη Σουηδία

 

Μαθήματα για το πώς να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί μέσα στο αυτοκίνητο μπορούν να παρακολουθήσουν οι γονείς της σουηδικής πόλης Solleftea, καθώς η μαιευτική κλινική του τοπικού νοσοκομείου πρόκειται να κλείσει.

Δύο μαίες στο εν λόγω νοσοκομείο είχαν την ιδέα για τα μαθήματα αυτά, προκειμένου οι μέλλοντες γονείς να έχουν μια αίσθηση ασφάλειας καθώς κατευθύνονται στο κοντινότερο μαιευτήριο.

Σύμφωνα με το BBC, από τον Φεβρουάριο η πιο κοντινή μαιευτική κλινική θα είναι είτε στο Ornskoldsvik είτε στο Sundsvall – και τα δύο πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά.

Η Stina Naslund, επικεφαλής των μαθημάτων, δηλώνει πως πολλοί γονείς έχουν μεγάλη αγωνία που θα χρειαστεί να καλύψουν τόσο μεγάλη απόσταση και μάλιστα μέσα σε αγροτικές περιοχές, ειδικά τον χειμώνα, και πως θέλει να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για ό,τι πιθανώς συμβεί.
AdTech Ad

«Τροχαίο ατύχημα, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να χαλάσει, μπορεί να βρεθεί κανείς εκτός δρόμου. Θα πρέπει να είναι έτοιμος και μπορεί να συμβεί και το χειρότερο ακόμα κι αν είναι πολύ πολύ ασυνήθιστο» λέει η ίδια σε τοπική εφημερίδα της Σουηδίας.

Η απόφαση για λουκέτο στη μαιευτική κλινική της Solleftea, που έχει πληθυσμό 9.000 κατοίκων, ελήφθη στο πλαίσιο μέτρων περικοπής δαπανών που ψηφίστηκαν τον Οκτώβριο.

Η πρόεδρος της Ένωσης Μαιών της Σουηδίας υποστηρίζει την πρωτοβουλία αλλά χαρακτηρίζει «τραγικό» το γεγονός πως προέκυψε αυτή η ανάγκη επειδή οι υπηρεσίες υγείας κλείνουν στις μικρές κοινότητες.

Δημοσίευση: 19/1/17
ΠΗΓΗ: nooz.gr
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *