Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να κάνω μασάζ στο μωρό;

Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να κάνω μασάζ στο μωρό;

 

Μπορείτε να μάθετε συγκεκριμένες τεχνι­κές για το μασάζ των μωρών, αλλά συχνά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βρείτε μόνη σας τι αρέσει περισσότερο στο μωρό σας.

Αυτό σημαίνει να χαϊδεύετε το μωρό σας και να κάνετε αυτό που θεωρείτε σωστό.

Πρέ­πει να αποφεύγετε το μασάζ στα σημεία που το δέρμα είναι πληγωμένο ή που επουλώνεται και να μην κάνετε καθόλου μασάζ 2-3 μέρες μετά τους εμβολιασμούς του μωρού.

Παρα­κάτω αναφέρονται ορισμένες τεχνικές μασάζ για διάφορα μέρη του σώματος που μπορεί να βρείτε χρήσιμες.

Τεχνικές μασάζ

 

  • Κοιλιά. Κάντε μασάζ σε μεγάλους κύκλους με τα δυο σας χέρια ξεκινώντας από το κέντρο της κοιλιάς και ανεβαίνοντας προς τα πλευρά.
  • Πλάτη. Κάντε μασάζ με τα δυο χέρια ξεκι­νώντας από το κέντρο της πλάτης προς τα πλευρά. Κάντε κύκλους με τους αντίχειρες σας ανάμεσα στις ωμοπλάτες και με την πα­λάμη σας τρίψτε κυκλικά τη μέση του.
  • Πόδια. Κάντε μασάζ κατεβάζοντας τα χέ­ρια σας στο πίσω μέρος των ποδιών και έπει­τα κάντε ελαφρύ μασάζ από το πάνω μέρος της πλάτης κατεβαίνοντας προς τα πόδια. Αρχίστε πρώτα από το χαμηλό τμήμα της κνήμης και έπειτα από το μηρό, κάνοντας κύκλους στο εσωτερικό μέρος και προχωρήστε έπειτα στο εξωτερικό μέρος.
  • Βραχίονας. Κάντε μασάζ ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος του βραχίονα και έπειτα συνεχίστε πολύ απαλά στην εσωτερική πλευ­ρά μέχρι τον αγκώνα του.

 

Πέντε βήματα για τέλειο μασάζ

 

  1. Βεβαιωθείτε ότι εσείς και το μωρό σας είστε χαλαροί και βάλτε το μωρό να ξα­πλώσει στα γόνατα σας ή στο πάτωμα.
  2. Κάντε μασάζ με γυμνά χέρια και χρησι­μοποιήστε λίγο φυτικό λάδι ή λοσιόν, για να γίνουν πιο εύκολες οι κινήσεις σας.
  3. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι ζεστά και να ζεσταίνετε ελαφρά το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε.
  4. Αρχικά να ασκήσετε ελαφριά και σταθε­ρή πίεση και να τη μεγαλώσετε σιγά σιγά καθώς ανακαλύπτετε αυτό που αρέσει στο μωρό σας.
  5. Να κάνετε αργά κάθε κίνηση και να την επαναλάβετε πολλές φορές πριν προχω­ρήσετε στην επόμενη.

 

Δημοσίευση: 28/12/2016
ΠΗΓΗ: healthyliving.gr
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *