ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη δίνετε νερό σε μωρά κάτω των 6 μηνών

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη δίνετε νερό σε μωρά κάτω των 6 μηνών

Οι συνέπειες αυτής της πράξης μπορεί να είναι ολέθριες!

 

Προειδοποίηση για τους νέους γονείς εξέδωσε το site του βρετανικού Εθνικού Φορέα Υγείας (NHS), ζητώντας τους να αποφεύγουν να δίνουν σε μωρά κάτω των 6 μηνών νερό, αφού οι συνέπειες αυτής της πράξης μπορεί να είναι ολέθριες.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στη σχετική οδηγία, τα βρέφη σε αυτήν την ευάλωτη ηλικία πρέπει να τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα ή φόρμουλα.

Η χορήγηση νερού στα νεογέννητα βρέφη, τονίζουν, όχι μόνο στερεί από τα μωράκια απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, προκαλώντας δηλητηρίαση!

Αν και αρκετοί γονείς βλέπουν το νερό ως υγιεινή εναλλακτική του γάλακτος, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, αναφέρει το NHS. «Τα μωρά που θηλάζουν δεν χρειάζονται καθόλου νερό μέχρι να αρχίσουν να καταναλώνουν στερεά τροφή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προειδοποίηση.

Σύμφωνα  με την εφημερίδα Sun, η δηλητηρίαση από νερό, δηλ. η υπερβολική κατανάλωση νερού σε βαθμό δραματικής μείωσης των επιπέδων νατρίου στον οργανισμό, είναι αρκετά δύσκολο να συμβεί, τόσο σε ενήλικες όσο και σε μωρά, ωστόσο έχουν καταγραφεί περιστατικά τα οποία εγείρουν ανησυχίες.

Δημοσίευση: 1/12/2016
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *