Πότε μπορεί να ξεκινήσει να γυμνάζεται μία γυναίκα μετά τον τοκετό

Πότε μπορεί να ξεκινήσει να γυμνάζεται μία γυναίκα μετά τον τοκετό

και πότε μπορεί να φανούν αισθητά αποτελέσματα;

 

Πριν ξεκινήσει να γυμνάζεται μία γυναίκα μετά τον τοκετό θα συμβουλευθεί τον μαιευτήρα της, ο οποίος θα της υποδείξει μετά από πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ασκήσεων. 

Γράφει η Άννα-Μαρία Γράλιστα
Γυμνάστρια

Συνήθως, σε φυσιολογικό τοκετό, μπορείς να ξεκινήσεις τη γυμναστική μετά από 2 με 3 μήνες, ενώ η γυμναστική μετά από καισαρική τομή μπορεί να ξεκινήσει περίπου μετά από 6 μήνες.

Το ξεκίνημα πρέπει να είναι πάρα πολύ προοδευτικό και ήπιο με απλές ασκήσεις. Ιδανικό πρόγραμμα άσκησης μετά τον τοκετό είναι το pilates, επειδή είναι ακίνδυνος τρόπος εκγύμνασης, προσιτός στις περισσότερες γυναίκες, τόσο από πλευράς ηλικίας όσο και επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Πότε επανέρχεται το σώμα μετά τον τοκετό;

Ο χρόνος που χρειάζεται για να φανούν αισθητά αποτελέσματα της εκγύμνασης εξαρτάται από την ηλικία, το ποσοστό λίπους στο σώμα της και από το πόσο (ή καθόλου) γυμνασμένη ήταν η γυναίκα πριν την εγκυμοσύνη, γιατί το το μυικό σύστημα έχει μνήμη. Αλλιώς είναι αν μία γυναίκα γυμναζόταν πριν γεννήσει και αλλιώς αν δεν γυμναζόταν καθόλου.

Με τη συχνότητα ενός ενδεδειγμένου προγράμματος εκγύμνασης 3 φορές την εβδομάδα:

  • Στον 1ο μήνα αισθανόμαστε τα πρώτα αποτελέσματα στο σώμα μας.
  • Στους 3 μήνες τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο εμφανή.
  • Στους 6 μήνες, στις περισσότερες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι τόσο εμφανές που είναι κίνητρο για να συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε εντάσσοντας την άσκηση στον τρόπο ζωής μας (μαζί με μία σωστή διατροφή).
Δημοσίευση: 10/11/2016
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *