Ο Π.Ο.Υ. χαρακτηρίζει αναπηρία την υπογονιμότητα

Ο Π.Ο.Υ. χαρακτηρίζει αναπηρία την υπογονιμότητα

Άτομο με ειδικές ανάγκες όποιος δεν μπορεί ή δεν αγωνίζεται να βρει ερωτικό σύντροφο για να αποκτήσει απογόνους…

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Express, μέχρι τώρα, η υπογονιμότητα – η αποτυχία δηλαδή επίτευξης εγκυμοσύνης επί 12 μήνες ή και περισσότερο κάνοντας τακτικά σεξ χωρίς προφύλαξη- δεν θεωρούνταν αναπηρία, τώρα όμως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχωρά σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση καταργώντας ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που αναμένεται να ανακοινωθούν από τον διεθνή οργανισμό, ένα άτομο που δεν θα μπορεί ή δεν θα αγωνίζεται να βρει ερωτικό σύντροφο για να αποκτήσει παιδιά, τώρα θα χαρακτηρίζεται ως “άτομο με ειδικές ανάγκες” με άλλα λόγια, άτομο με μία μορφή αναπηρίας.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι αλλαγές αυτές θα δίνουν σε κάθε άτομο το δικαίωμα της αναπαραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις νέες οδηγίες, τα άτομα που είναι ετεροφυλόφιλα – άνδρες και γυναίκες- όπως και τα ομοφυλόφιλα που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, θα έχουν την ίδια προτεραιότητα με τα ζευγάρια που καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να τεκνοποιήσουν (αφού αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα).

Για τους επικριτές των νέων οδηγιών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, πρόκειται για μία “παράλογη ανοησία” υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο διεθνής οργανισμός έβαλε πάνω απ΄όλα τα κοινωνικά θέματα σε βάρος των θεμάτων υγείας.

Από την πλευρά του, ο Γκάρεθ Τζόνσον, Βρετανός βουλευτής και πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής σε θέματα γονιμότητας, που γνώρισε την πατρότητα με την βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης δήλωσε: «Είμαι γενικά ένθερμος υποστηρικτής της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Όμως ποτέ δεν είδα το θέμα της υπογονιμότητας ως αναπηρία ή μία ασθένεια αλλά ως ένα ιατρικό ζήτημα».

Αντιθέτως, ο καθηγητής Ντέβιντ Ανταμσον, που συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα που συνέταξε τις νέες οδηγίες του ΠΟΥ θεωρεί ότι είναι μία “μεγάλη ευκαιρία” γι’ αυτούς που είναι μόνοι τους και τους γκέι.

Δημοσίευση: 27/10/2016

Σχετικά άρθρα:

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *