Πώς να προετοιμάσετε το παιδί για τον αποχωρισμό σας λόγω τοκετού

Πώς να προετοιμάσετε το παιδί για τον αποχωρισμό σας λόγω τοκετού

Ξεκινήστε καιρό πριν την ψυχολογική προετοιμασία του “μικρού” σας που σε λίγο θα γίνει το “μεγάλο”!

 

Αργά ή γρήγορα θα έρθει η μέρα του τοκετού και το παιδί σας θα πρέπει να μείνει σπίτι με κάποιο τρίτο πρόσωπο. Για τον συγκεκριμένο, σύντομο αποχωρισμό πρέπει να προετοιμάσετε το έδαφος καιρό πριν με κάποιες στοχευμένες ενέργειες:

 

Αν έχετε «χτίσει» δυνατή σχέση με το παιδί στο πέρασμα των χρόνων, μπορεί να του κοστίσει ο αποχωρισμός, όμως δεν θα νιώσει ότι το εγκαταλείπετε και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Ξεκινήστε καιρό πριν την ψυχολογική προετοιμασία του μικρού σας, με συνεχείς συζητήσεις για το θέμα. Μη δώσετε δραματικούς τόνους στον αποχωρισμό και καταστήστε σαφές στο παιδί ότι μπροστά στη χαρά που θα νιώσει βλέποντας το αδερφάκι του, είναι λάθος να στενοχωρηθεί που θα στερηθεί για λίγο τη μανούλα. Γενικότερα, θα πρέπει να τονίσετε κατηγορηματικά ότι θα επιστρέψετε για να του φύγει και η ελάχιστη ανασφάλεια.
Από τη στιγμή που έχετε αποφασίσει ποιος θα το κρατήσει, είναι χρήσιμο αυτό το άτομο να έρχεται επισκέψεις στο σπίτι σας αρκετές εβδομάδες πριν από τη συγκεκριμένη μέρα για περάσουν χρόνο μαζί και να εξοικειωθεί το παιδί μαζί του.
Ενημερώστε πολύ έγκαιρα το συγκεκριμένο πρόσωπο για όλα όσα αφορούν στη φροντίδα του παιδιού και λύστε του τυχόν απορίες. Βεβαιωθείτε ότι έχει καταλάβει σωστά τα πάντα, μιας και είναι προφανές πως δε θα υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσει μαζί σας ή με τον σύντροφό σας.
Ακόμα κι αν στην ανακοίνωση του αποχωρισμού το παιδί αντιδράσει άσχημα, δεν χρειάζεται να έχετε άγχος και φόβο τη μέρα του τοκετού. Το σίγουρο είναι ότι, όπως και να διαχειριστεί την κατάσταση, κακία δεν πρόκειται να σας κρατήσει!

Δημοσίευση: 9/9/2016
ΠΗΓΗ: zougla.gr
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *