Μπορώ κάπως να μειώσω τη διάρκεια του γεύματος θηλασμού;

Μπορώ κάπως να μειώσω τη διάρκεια του γεύματος θηλασμού;

Έχω έναν γιο μόλις 20 ημερών τον οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Απλά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Υπάρχουν φορές, κυρίως το βράδυ στις 4:30 που θηλάζω μια ώρα μέχρι τις 5:30, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ανά 2 ώρες, αλλιώς δεν χορταίνει.

Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να μειωθεί ο χρόνος ταΐσματος ή θα μειωθεί από μόνος του δεδομένου ότι είναι πολύ μικρό ακόμη το μωράκι;


Βασιλική, Βόλος

30/5/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Φωτεινή Φιλιούση, Παιδίατρος

Αγαπητή Βασιλική,
ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης, ο δαίμονας του… ίντερνετ οπως λέγαμε του… τυπογραφείου κάποτε!

Να σου ζήσει το μωρό, που σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έστειλες έχει μια άριστη ανάπτυξη αλλά και θηλαστική συμπεριφορά!

Έτσι, αυτό που περιγράφεις ως πρόβλημα αποτελεί μια άκρως φυσιολογική συμπεριφορά του νεογέννητου και αποτελεί μια αναγκαία και ικανή συνθήκη για:

  1. την εγκατάσταση του θηλασμού, 
  2. την αύξηση της παραγωγής γάλατος,
  3. την ρύθμιση της παραγωγής γάλατος στις δικές του ανάγκες,
  4. την συναισθηματική του ασφάλεια,
  5. την ισχυροποίηση του μεταξύ σας δεσμού.

Ο θηλασμός των πρώτων ημερών είναι πολύ συχνός και κρατά πολύ ώρα.

Τι προσφέρει ο νυχτερινός θηλασμός;

  1. Πολύτιμος στην εδραίωση της γαλουχίας,
  2. Οι ορμόνες που σχετίζονται με το θηλασμό, όπως η προλακτίνη και η αυξητική ορμόνη, βγαίνουν το βράδυ στο αίμα στα πιο υψηλά τους επίπεδα. 
  3. Τα μωρά από τη φύση τους είναι φτιαγμένα να βρίσκονται συνεχώς κοντά στη μητέρα τους, μέρα ή νύχτα, και να τρώνε συχνά, ελεύθερα και ανεμπόδιστα, γιατί απλά μόνο έτσι θα επιβιώσουν! 

Ας μην ξεχνάμε ότι επί αιώνες των αιώνων ο άνθρωπος υπάρχει γιατί γεννιέται και θηλάζει. Τα μπιμπερό με το περιεχόμενο τους είναι ένα από τα κακέκτυπα του δυτικού μας πολιτισμού που απλά στερεί από το ανθρώπινο είδος την πιο αρχέγονη και πολύτιμη για την ύπαρξη μας συμπεριφορά:
τον θηλασμό!

Συνέχισε έτσι και να είσαι σίγουρη εάν και κοπιώδης (κυρίως τους πρώτους μήνες) ο θηλασμός δημιουργεί το πιο ασφαλές παρών και ένα ισχυρό μέλλον για το το παιδί σου, την οικογένεια του, για τον κόσμο όλο!!

Μαγικό?!

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *