Θυρεοειδής και αγωγή συμβατή με το θηλασμό

Καλημέρα σας. Είχα πρόβλημα με τον θυρεοειδή μου (υπερθυρεοειδισμό). Τώρα παίρνω μισό Thyrostat τέσσερις μέρες την εβδομάδα καθώς τον έχω ρυθμίσει κάπως.


Σε ένα μήνα πρόκειται να γεννήσω και ήθελα να ρωτήσω αν το Thyrostat είναι συμβατό με τον θηλασμό ή πρέπει να επιστρέψω το Prothuril το οποίο έπαιρνα στην αρχή της κύησης;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ζωή, Αθήνα

25/5/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Στέλιος Ι. Γρηγοράκης Ενδοκρινολόγος MD, Phd, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Το thyrostat είναι τελείως συμβατό με τον θηλασμό. Να το παίρνετε όμως αμέσως μετά τον θηλασμό ώστε να δίνετε χρόνο για να μεταβολισθεί.

Να προσέχετε να είστε καλά ρυθμισμένη (με τον ενδοκρινολόγο) και θα ήταν καλό να γίνουν εξετάσεις θυρεοειδούς και στο παιδί.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *