Εμφάνισα υπέρταση κύησης. Τι πρέπει να κάνω;

Εμφάνισα υπέρταση κύησης. Τι πρέπει να κάνω;

Είμαι 35 εβδομάδων έγκυος στο δεύτερο γιο μου. Είχα πολύ καλές εγκυμοσύνες και έναν εύκολο φυσιολογικό πρώτο τοκετό.

Από την 28η εβδομάδα περίπου, η πίεσή μου έχει σκαμπανεβάσματα. Ενώ πάντα ήταν γύρω στο 11 με 6, τώρα έχει ελαφρώς αυξητική τάση και φτάνει κάποιες στιγμές το 13,5 με 8,5.

Ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί μου είπε να την ελέγχω διότι όριο είναι το 14 με 9 και να κόψω το αλάτι (λεύκωμα στα ούρα δεν έχω).

Θέλω πληροφορίες σχετικά, όχι τόσο με την προεκλαμψία, όσο με τα περιθώρια που υπάρχουν στην παρακολούθηση του φαινομένου, τους τρόπους αντιμετώπισής του στην ηλικία κύησης που βρίσκομαι και ότι άλλο πρέπει να γνωρίζω προκειμένου να γεννήσω πάλι φυσιολογικά (χωρίς τέλος πάντων μια βεβιασμένη και αναίτια καισαρική).

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μαρία, Πάτρα

04/02/2016
Απαντά ο Δρ Μενέλαος Κων. Λυγνός, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MSc, PhD, Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

Αγαπητή κυρία,
τα όρια αρτηριακής πίεσης, που ανέφερε ο συνάδελφος ισχύουν.

Η συνήθης παρακολούθηση του φαινομένου περιλαμβάνει τακτική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, λήψη εργαστηριακών εξετάσεων και τακτική εκτίμηση της κατάστασης του μωρού με βιοφυσικό προφίλ.

Εντούτοις, η αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης υπέρτασης κύησης γίνεται εξατομικευμένα και απαιτεί γνώση του ιστορικού της γυναίκας και τακτική παρακολούθηση. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προβλέψει κανείς την κατάλληλη αντιμετώπιση της περίπτωσής σας χωρίς τις ως άνω προϋποθέσεις.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *