Χρειάζεται φόρμουλα αντί θηλασμού τώρα που τρώει και στερεές τροφές;

Χρειάζεται φόρμουλα αντί θηλασμού τώρα που τρώει και στερεές τροφές;

Καλή σας μέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 10 μηνών το οποίο το θηλάζω αποκλειστικά από τη γέννηση του. Τώρα πια τρώμε και στέρεες τροφές και θηλάζει όποτε το επιθυμεί. Έχει προτίμηση στο φρούτο και στην απογευματινή κρέμα αλλά όχι τόσο στο μεσημεριανό όπου δεν το προτιμά πάντα.

Προσπαθώ να της δίνω περίπου εκατόν πενήντα γραμμάρια. Όταν δεν φάει καλά μετά από λίγο θηλάζει. Επειδή όμως παίρνει -κατά την παιδίατρο μας- το ελάχιστο βάρος που θα μπορούσε να πάρει, βομβαρδίζομαι από τον οικογενειακό περίγυρο για να σταματήσω τον θηλασμό γιατί το παιδί δεν μεγαλώνει όπως πρέπει και να ξεκινήσω φόρμουλα για να παχύνει.

Εγώ δεν θέλω γιατί έχω καταφέρει με πολύ επιμονή να φτάσω μέχρι εδώ και θέλω να θηλάσω μέχρι το χρόνο τουλάχιστον. Θα ήθελα με βάση τα στοιχεία που σας στέλνω να μου πείτε αν το παιδί αναπτύσσεται κανονικά και αν όχι τι πρέπει να κάνω.

Ευχαριστώ πολύ

Αναστασία, Χίος

02/12/2015
Απαντά η Φωτεινή Φιλιούση Παιδίατρος

Αναστασία και μπέμπα και

  1. ΦΥΣΙΚΑ θα συνεχίσετε να θηλάζετε και 
  2. ΦΥΣΙΚΑ δεν θα χορηγήσετε φόρμουλα και 
  3. ΦΥΣΙΚΑ θα αγνοήσετε αυτούς που τολμούν να ενοχοποιήσουν την πιο φυσική, έντιμη και καθόλα χρήσιμη θηλαστική σας συμπεριφορά και
  4. ΦΥΣΙΚΑ θα τους απαντήσετε με περηφάνια ότι εσύ και το μωρό σου κάνετε το σωστό κι αυτοί είναι λάθος και
  5. ΦΥΣΙΚΑ έχεις υγιέστατο και καλώς αναπτυσσόμενο βρέφος (σύμφωνα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που μας έδωσες) και 
  6. ΦΥΣΙΚΑ σας αξίζουν χίλια μπράβο που τιμάτε και μεγαλώνετε την θηλαστική μας οικογένεια εκεί στην πανέμορφη ακριτική Χίο μας.

Από τις περιγραφές σου τόσο για τον τρόπο που θηλάζει όσο κι αυτόν που τρώει στερεές δεν εντόπισα κάτι που χρήζει διόρθωσης.

Θα συμπλήρωνα ότι επειδή το μωρό σου λόγω του θηλασμού τρώει κατά βούληση δηλ. χωρίς ωράρια και περιορισμούς, πράξε το ίδιο και με τις στερεές τροφές που πλέον τις έχει ανάγκη.

Δηλαδή πρόσφερέ της ανεξάρτητα από τα σταθερά γεύματά της που μπορεί να τα αυξήσει στα 200-250ml και μαλακά φρούτα -βρασμένα λαχανικά- μαλακό κρέας π.χ μπιφτέκια, κοτόπουλο στα χεράκια της, πάντα υπό την επίβλεψη σου.

Μπορείς να αναζητήσεις στο διαδίκτυο περισσότερες πληροφορίες για αυτή την φάση που το βρέφος καθορίζει πόσο και τι από αυτά που του προσφέρονται θα φάει (Βaby Led Weaning).

Συνέχισε να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και το μωρό σου!
Συνέχισε το υπέροχο ταξίδι του θηλασμού σας και της μητρότητας!

Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη να μοιραστείς μαζί μας τους προβληματισμούς σου.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *