ΒΙΝΤΕΟ: Παιδίατρος επινόησε «το κράτημα» μια τεχνική που ηρεμεί τα μωρά όταν κλαίνε!

ΒΙΝΤΕΟ: Παιδίατρος επινόησε «το κράτημα» μια τεχνική που ηρεμεί τα μωρά όταν κλαίνε!

Ο γιατρός με το μαγικό άγγιγμα…

 

Ένας Αμερικανός παιδίατρος, ο Δρ Robert C. Hamilton από την Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας, ισχυρίζεται ότι έχει βρει μια μοναδική τεχνική με την οποία σταματούν να κλαίνε τα μωρά αμέσως!

“Το κράτημα”, όπως ονομάστηκε η τεχνική του, είναι ίσως το μυστικό που αναζητούν πολλοί γονείς ανά τον κόσμο και σύμφωνα με τον Αμερικανό παιδίατρο έχει εγγυημένο αποτέλεσμα κάθε φορά, αφού λειτουργεί χωρίς ποτέ να αποτύχει!
Ο Δρ Χάμιλτον που έχει εμπειρία περίπου 30 ετών, μοιράστηκε ένα βίντεο με την τεχνική του στο κανάλι του στο YouTube.
Σε δέκα μόλις μέρες, πάνω από έντεκα εκατομμύρια φορές έχει αναπαραχθεί το βίντεο με την επιτυχημένη εφαρμογή της τεχνικής του σε αρκετούς αναστατωμένους μικρούς ασθενείς του, συγκεντρώνοντας ωστόσο τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια από γονείς και άλλους θεατές, καθώς το κλάμα, που είναι μια μορφή επικοινωνίας που έχει το μωρό, έχει πολλές αιτίες και δείχνει διάφορες ανάγκες του, τις οποίες οι γονείς καλούνται να ικανοποιήσουν και όχι να σιγάσουν.
Η τεχνική φαίνεται να είναι πολύ απλή και εύκολα εφαρμόσιμη! Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο γιατρός σηκώνει το μωρό, με το ένα χέρι του διπλώνει απαλά τα χεράκια του στο στήθος του, με τις άκρες των δακτύλων του υποστηρίζει το πηγούνι του και με το άλλο χέρι συγκρατεί τον ποπό του. Κρατώντας το μωρό σε μια γωνία 45 μοιρών, αρχίζει να το λικνίζει πάνω-κάτω, ενώ αναταράσσει δεξιά-αριστερά την περιοχή της πάνας του, πολύ ήπια όμως όπως συμβουλεύει, καθώς δεν χρειάζονται σπασμωδικές και απότομες κινήσεις.
Παρότι η θέση του χεριού του γιατρού κάτω από το πηγούνι του μωρού φαίνεται κάπως σαν να το πνίγει… στην πραγματικότητα υποστηρίζει το πηγουνάκι του ώστε να μην πέφτει το κεφαλάκι του μπροστά καθώς το κρατά σε αυτή την κεκλιμένη θέση με τα χεράκια του διπλωμένα στο στήθος και να μπορεί να συνεχίσει να αναπνέει άνετα. Και όπως φαίνεται, κανένα μωράκι δεν δυσφορεί, αντιθέτως, πράγματι ηρεμεί!
Ο γιατρός επισημαίνει ότι η τεχνική αυτή λειτουργεί καλύτερα σε μωρά έως τριών μηνών, καθώς στη συνέχεια γίνονται πιο βαριά.
Αυτή η τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί από τον Δρ Χάμιλτον, τον γιατρό με το μαγικό άγγιγμα όπως τον αποκαλούν, για να ηρεμήσει τα βρέφη κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους στο γραφείο του. Μάλιστα την έχουν μάθει και οι γονείς τους οι οποίοι έχουν βιώσει μεγάλη επιτυχία στο σπίτι!
Δείτε παρακάτω το βίντεο και πείτε μας τις εντυπώσεις σας. Θα εφαρμόσετε “το κράτημα” στο δικό σας μωρό όταν αυτό κλαίει;

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *