Μετά το θηλασμό είναι με το στόμα ανοιχτό σαν να ψάχνει ακόμη να φάει…

Μετά το θηλασμό είναι με το στόμα ανοιχτό σαν να ψάχνει ακόμη να φάει…

Γεια σας, έχω ένα νεογέννητο αγοράκι 27 ημερών που το θηλάζω αποκλειστικά και εδώ και τέσσερις περίπου ημέρες ενώ τρώει για περίπου 7-10 λεπτά από το στήθος μετά σταματάει.

Όταν το σηκώνω δείχνει με το στόμα του ανοιχτό πως ψάχνει ακόμη για φαγητό και όταν το ξανατοποθετώ στο στήθος κλαίει δυνατά και μόνο όταν ηρεμήσει μετά από πέντε λεπτά με μισή ώρα θα συνεχίσει (ίσως και όχι και απλώς θα κοιμηθεί) συμπεριφέρεται εκείνη τη στιγμή λες και δε ξέρει τι θέλει!

Πολλοί μου λένε μήπως δεν του φτάνει το γάλα. Δεν θέλω να του δώσω συμπλήρωμα. Είναι το πρώτο μου παιδάκι και δε ξέρω τι να κάνω. Παρακαλώ βοήθεια!


Μαρία
, Αγρίνιο

17/12/2015
Απαντά η Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Το μωρό σας είναι ακόμη πολύ μικρό και η συμπεριφορά του θα περάσει από διάφορα στάδια.

Μπορεί να σταματάει να τρώει επειδή η ροή του γάλακτος είναι μικρότερη, επειδή κάτι τον ενοχλεί ή απλά επειδή θέλει να κάνει ένα διάλειμμα.

Προσπαθήστε, όπως ήδη βέβαια κάνετε, όποτε τον πιάνει ανησυχία να τον ηρεμείτε πρώτα και μετά να τον βάζετε στο στήθος. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια άλλη θέση θηλασμού που να τον βολεύει καλύτερα ή ακόμη και να αλλάξετε στήθος.

Απ’ ότι φαίνεται από τα ούρα, τις κενώσεις και το βάρος (σύμφωνα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που μας δώσατε), τρέφεται σωστά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να του δώσετε συμπλήρωμα ξένου γάλακτος.

Τον κρατάτε όσο περισσότερο -μπορείτε και έχει ανάγκη- στην αγκαλιά σας, παρακολουθείτε την ανάπτυξή του με τη βοήθεια του παιδιάτρου σας και συνεχίζετε να θηλάζετε…

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *