Γιατί πιάνει και αφήνει τη θηλή κλαίγοντας γοερά;

Γιατί πιάνει και αφήνει τη θηλή κλαίγοντας γοερά;

Καλημέρα σας. Θηλάζει αποκλειστικά. Aπό 2 μηνών περίπου ως και σήμερα ορισμένες φορές (1-3 φορές τη μέρα) όταν τον βάζω στο στήθος πιάνει τη θηλή και την αφήνει ενώ κλαίει πολύ δυνατά. Πολλές φορές αυτό συνοδεύεται από αποβολή αερίων.

Τον σηκώνω αγκαλιά στον ώμο κάνοντας βόλτα και ηρεμεί. Όταν τον βάζω πάλι να θηλάσει με το που τον ξαπλώνω στην αγκαλιά μου για θέση θηλασμού κλαίει. Πιάνει και αφήνει τη θηλή κλαίγοντας γοερά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μισή ώρα ή και περισσότερο. Δοκιμάζοντας πότε θα θηλάσει χωρίς να κλαίει.

Φαίνεται να πονάει. Ο παιδίατρος μας είπε ότι ενεργοποιείται το γαστρεντερικό του και πονάει. Είχε και έχει κολικούς. Όμως δικαιολογείται  να πονάει τόσο πολύ ακόμα ενώ είναι 4 μηνών;

Έχει ΓΟΠ και κάποιες μέρες μεγάλη ποσότητα αναγωγών κάποιες λιγότερη. Αποκλείσαμε την οισοφαγίτιδα επειδή την υπόλοιπη μέρα συνήθως είναι κεφάτος. Όμως νιώθω ότι δεν υπάρχει βελτίωση με την πάροδο του χρόνου αντίθετα τις τελευταίες βδομάδες έχει ενταθεί η συχνότητα “διακεκομμένων θηλασμών”.

Σας ευχαριστώ πολύ!
Φαίη, Καβάλα

17/12/2015
Απαντά η Σοφία Αλεβιζάκη,
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη,

συχνά γύρω στον τρίτο μήνα ζωής υπάρχει μια μικρή προσωρινή  μείωση της παραγωγής στην οποία θα μπορούσαν να αποδοθούν τα συμπτώματα που περιγράφετε. Αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μέτρα αύξησης της παραγωγής, πχ πρωτόκολλο αντλήσεων.

Επειδή όμως το έντονο κλάμα κατά τη διάρκεια της σίτισης είναι χαρακτηριστικό και στην οισοφαγίτιδα από ΓΟΠ, θα πρότεινα να επισκεφτείτε  εξειδικευμένο παιδογαστρεντερολόγο.

Η διάγνωση της ΓΟΠ δεν είναι πάντα κλινική και ενίοτε απαιτούνται διαγνωστικές εξετάσεις και ενδεχομένως για μικρό χρονικό διάστημα φαρμακευτική αγωγή.

Καλή συνέχεια.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *