Ενδομήτρια προετοιμασία για το θηλασμό

Ενδομήτρια προετοιμασία για το θηλασμό

H ενδομήτρια προετοιμασία για θηλασμό εκ μέρους του εμβρύου και οι αλλαγές που υφίσταται το γυναικείο στήθος στην διάρκεια της κύησης επιβεβαιώνουν την φυσικότητα του μητρικού θηλασμού
Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης η μητέρα κάνει σκέψεις, ενημερώνεται και δηλώνει την πρόθεσή της ή μη να θηλάσει.


Η τελική απόφαση για την έναρξη και τη συνέχιση του θηλασμού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τόσο ψυχοσωματικούς, όσο και κοινωνικοπολιτισμικούς.

Ανεξάρτητα από την επιθυμία της μητέρας να θηλάσει οι σωματικές αλλαγές της είναι δεδομένες, εμφανείς και επισυμβαίνουν παράλληλα με τις ψυχικές μεταβολές.

Αυτή η ενδομήτρια προετοιμασία για θηλασμό εκ μέρους του εμβρύου και οι αλλαγές που υφίσταται το γυναικείο στήθος στην διάρκεια της κύησης επιβεβαιώνουν την φυσικότητα του μητρικού θηλασμού.

H προετοιμασία του εμβρύου

Σχετικά με την προετοιμασία του εμβρύου για τον θηλασμό γνωρίζουμε ότι η αφή είναι η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσεται ενδομήτρια. Το άγγιγμα του στόματος από τα δάχτυλά του εμβρύου διεγείρει το αντανακλαστικό του θηλασμού (σημ.: το αντανακλαστικό του θηλασμού αντικαθίσταται από εκούσια κίνηση του παιδιού μεταξύ τριών και τεσσάρων μηνών).

Αυτή η ενδομήτρια ικανότητα του εμβρύου έχει επιβεβαιωθεί υπερηχοτομογραφικά από την 20η εβδομάδα κύησης και επισυμβαίνει παράλληλα με την προετοιμασία των γυναικείων μαστών για τον επικείμενο θηλασμό.

Ο θηλασμός, λοιπόν, εξυπηρετεί την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, ενώ παράλληλα, αποτελεί μια προσαρμοστική περίοδο για το νεογνό από την ενδομήτρια στην εξωμήτρια ζωή.

Η εμπειρία του τοκετού ως μεταβατική φάση τόσο για την μητέρα, όσο και για το νεογνό παίζει καταλυτικό ρόλο στην έναρξη του θηλασμού.

    Όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις σελίδες του mitrikosthilasmos.com έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.
Δημοσίευση: 30/12/2015
ΠΗΓΗ: epilegothilasmo.gr

Μητρικός Θηλασμός: Οδηγός για επαγγελματίες υγείας

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *