Ο παιδίατρος λέει να κόψω το θηλασμό το αργότερο μέχρι να χρονίσει το παιδί

Ο παιδίατρος λέει να κόψω το θηλασμό το αργότερο μέχρι να χρονίσει το παιδί

Έχω ένα κοριτσάκι 10½ μηνών, η οποία έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Κατά τˊ άλλα είναι υγιέστατη και με κανονικό βάρος!

Τρώει τα γεύματά της κανονικά και τη θηλάζω! Πίνει συνήθως ενδιάμεσα από τα γεύματα και ξυπνάει και ανά δύο με τρεις ώρες το βράδυ!

Ο παιδίατρος μου είπε πως πρέπει να κόψω το θηλασμό τόσο κατά τη διάρκειας της μέρας όσο και το βράδυ, το αργότερο μέχρι να χρονίσει το παιδί. Υποστηρίζει πως πρέπει να πίνει γάλα μόνο πρωί και βράδυ πάλι πριν κοιμηθεί! Δεν της προσφέρει κάτι, αλλά κακομαθαίνει!

Δυστυχώς, μένω σε ένα μέρος που δεν υπάρχουν πολλοί παιδίατροι και κανένας υποστηρικτής του θηλασμού! Έχω αγχωθεί!

Σας ευχαριστώ πολύ!
Μαρία, Κως

30/10/2015
Απαντά η Γιάννα Βασιλάκη 
Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC | Σπίτι Θηλασμού

Καλησπέρα σας,

Τα βρέφη μετά την εισαγωγή στερεών τροφών μπορούν να θηλάζουν οπότε το επιθυμούν και όχι απαραίτητα πρωί βράδυ (αν ή μητέρα τους είναι διαθέσιμη). Ακόμα και τα βρέφη με τροφικές αλλεργίες.

Ειδικά τα βρέφη αυτά, έχουν ανάγκη την πρωτεΐνη του μητρικού γάλακτος αφού δεν μπορούν να πέψουν την πρωτεΐνη του αγελαδινού. Έως ότου το βρέφος να  χρονίσει είναι αναγκαίος ο μητρικός θηλασμός.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *