Έκανα αμνιοπαρακέντηση. Υπάρχει περίπτωση να γεννήσω πρόωρα ή με καισαρική;

Έκανα αμνιοπαρακέντηση. Υπάρχει περίπτωση να γεννήσω πρόωρα ή με καισαρική;

Καλησπέρα. Βρίσκομαι στην 22η εβδομάδα κύησης. O γιατρός στο β’ επιπέδου βρήκε υδρονέφρωση στο βρέφος με δείκτες 6,1 και 6,2 στο άλλο νεφράκι. Μου πρότεινε αμνιοπαρακέντηση λόγω πιθανότητας down.

Βγήκαν τα αποτελέσματα και όλα καλά!!! Μετά την άμνιο μου έδωσε augmentin 1000. Eσείς συμφωνείτε; Επηρεάζει το έμβρυο;

Επειδή έκανα άμνιο υπάρχει περίπτωση να γεννήσω πρόωρα ή με καισαρική; Είναι 2η εγκυμοσύνη.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Έφη, Ν. Πεντέλη

22/09/2015
Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology | www.παιδογυναικολογος.gr
Αγαπητή φίλη,
Για λόγους ασφαλείας, καλό είναι να πάρετε μια αντιβιοτική αγωγή. Έτσι θα προστατευτείτε από μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν λοίμωξη και σοβαρά προβλήματα.

Η αμνιοπαρακέντηση δεν προκαλεί πρόωρο τοκετό και φυσικά δεν αποτελεί ένδειξη για να γίνει καισαρική τομή. Με λίγα λόγια, ο τρόπος τοκετού δεν θα επηρεαστεί από την εξέταση.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *