Με το θηλασμό βγάζει γουλιές με το μπιμπερό όχι. Τί μπορώ να κάνω;

Με το θηλασμό βγάζει γουλιές με το μπιμπερό όχι. Τί μπορώ να κάνω;

Καλησπέρα. Tο μωρό μου γεννήθηκε στις 34 εβδομάδες και επειδή μπήκε θερμοκοιτίδα, έβγαζα γάλα με το θήλαστρο και το πήγαινα στις μαίες.

Οταν βγήκα από το νοσοκομείο συνέχισα να βγάζω γάλα και να του το δίνω με το μπιμπερό για να βλέπω πόσο τρώει, γιατί έπρεπε να πάρει βάρος (γεννήθηκε 2200, τώρα είμαστε 2+ μηνών με βάρος 4900).

Έχω αρχίσει και τον βάζω στο στήθος μου και του δίνω μπιμπερό το πρωί και το βράδυ. Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν τρώει από το στήθος, βγάζει γουλιές αρκετές, ενώ έχει ρευτεί ή βγάζει την γουλιά μαζί με το ρέψιμο. Με το μπιμπερό όμως δεν είναι το ίδιο. Τι μπορώ να κάνω;

Η άλλη ερώτηση που θέλω να κάνω είναι πόσο καιρό μπορώ να χρησιμοποιώ το θήλαστρο.

Ευχαριστώ πολύ.

Κωνσταντίνα, Ηλιούπολη

18/08/2015
Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC | www.despoinatsakiri.gr

Γεια σου Κωνσταντίνα.

Αν χρησιμοποιείς καλό θήλαστρο, κι εφόσον δε σταματήσεις το θηλασμό (δηλαδή χρησιμοποιείς το θήλαστρο για μερικές μόνο αντλήσεις την ημέρα), μπορείς να το χρησιμοποιείς για πολύ καιρό.

Οι γουλίτσες που βγάζει το μωρό μετά το θηλασμό, μπορεί να οφείλονται σε υπερπαραγωγή γάλακτος ή σε δυνατό αντανακλαστικό εκτίναξης του γάλακτος από το στήθος.

Εφόσον πρόκειται για μια δυο γουλίτσες, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι, είναι ακίνδυνο. Αν μιλάμε για μεγαλύτερη ποσότητα, ίσως μπορείς πριν το θηλασμό να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι ή με το θήλαστρο.

Καλή συνέχεια!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *