Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο μικροχειρουργικής αποκατάστασης μαστού στην Αθήνα

Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο μικροχειρουργικής αποκατάστασης μαστού στην Αθήνα

Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο μικροχειρουργικής αποκατάστασης μαστού με θέμα «Προχωρημένο Σεμινάριο Μικροχειρουργικής Αποκατάστασης Μαστού: Πρακτική Άσκηση σε ζωντανούς ιστούς» διοργανώνει η κλινική Πλαστικής Χειρουργικής-Μικροχειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» σε συνεργασία με την IPRAS (International Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery).

Το εκπαιδευτικό μάθημα θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουνίου στο Πειραματικό-Ερευνητικό κέντρο της ELPEN στο Πικέρμι Αττικής με την παρουσία κορυφαίων επιστημόνων από το εξωτερικό.

Είναι ένα πρόγραμμα δύο ημερών στην διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και συνεδριάσεις πρακτικών εργαστηρίων και μπορούν να το παρακολουθήσουν πλαστικοί χειρουργοί αλλά και γιατροί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση των βασικών αρχών και τεχνικών την μικροχειρουργικής αποκατάστασης του μαστού.

Ο κύριος στόχος του, είναι να εισάγει τις αρχές της μικροχειρουργικής αποκατάστασης του μαστού, με μοναδική έμφαση στη χειρουργική ανατομία και παρασκευή των βασικών κρημνών στην αποκατάσταση του μαστού (DIEP, SGAP, TUG, PAP), καθώς και των λήπτριων αγγείων στην μικροχειρουργική μεταμόσχευση (έσω μαστικά και θωρακοραχιαία αγγεία). Το σεμινάριο είναι αφιερωμένο στην «πρακτική» ανατομή ζωντανού ιστού σε μοντέλο των χοίρων.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να:

  • Παρασκευάσουν τους βασικούς κρημνούς στην μικροχειρουργική αποκατάσταση του μαστού.
  • Παρασκευάσουν τα βασικά λήπτρια αγγεία.
  • Εξοικειωθούν με την έννοια, την ανατομία και την τεχνική παρασκευής των κρημνών διατιτραινουσών αρτηριών (perforatorflaps)
  • Εξοικειωθούν με την διαδικασία και την τεχνική της μικροχειρουργικής μεταμόσχευσης.

Πρόεδρος του σεμιναρίου είναι ο κ. Ανδρέας Γραββάνης, Επίτιμοι Πρόεδροι είναι οι Δ. Τσούτσος, M. Eisenmann Klein, και Α. Γιακουμέττης, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές/εκπαιδευτές από το Ενωμένο Βασίλειο οι Mr Shadi Ghali, Mr Matthew Griiffiths, Professor Simon Myers και Mr Venkat Ramakrishnan.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν απευθυνθούν για πληροφορίες στο Tηλ 210 3634944 κ. Αγγελική Κωνσταντοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *