![]() |
Με τον θηλασμό διευκολύνεται η επιβίωση στο Νεπάλ… |
Το Σάββατο 25/04/2015 καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ χτύπησε το Νεπάλ, αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.
Ανάμεσά στους επιζήσαντες, τραυματισμένες μητέρες και παιδιά… όπως αυτό της φωτογραφίας που επιβιώνει θηλάζοντας.
Αυτό το δυνατό στιγμιότυπο το είδαμε ανεβασμένο στο Twitter της γυναικολόγου Dr Alison Stuebe με την λεζάντα: “Κρατώντας τη μαμά και το μωρό μαζί και διευκολύνοντας την επιβίωση στο Νεπάλ”…
Keeping mom and baby together & facilitating survival in #Nepal via @DrKarleenG & Ani Choying Dolma #breastfeeding pic.twitter.com/7u71gfDAIp
— Alison Stuebe (@astuebe) May 6, 2015
Ο μητρικός θηλασμός (και) σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σώζει ζωές!
O μητρικός θηλασμός παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία και προστασία του βρέφους, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς αποτελεί την πλέον ασφαλή και κατάλληλη διατροφή.
![]() |
Νεπάλ 25/04/15: Μετά τον φονικό σεισμό 7.9R |
“Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τα παιδιά συχνά ζουν χωρίς καθαρό νερό και συνθήκες υγιεινής. Αυτό τα κάνει ευπρόσβλητα από μολύνσεις ενώ η χρήση γάλατος σε σκόνη αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης διαρροϊκών ασθενειών. Το μητρικό γάλα προσφέρει προστασία από αρκετές μολύνσεις και είναι γι’ αυτό αναντικατάστατο για τα μικρά παιδιά που ζουν κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες.
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η λήψη απλών μέτρων μπορεί να αποβεί σωτήρια. Οι μητέρες έχουν ανάγκη προστασίας και προτεραιότητας στην πρόσβαση σε τροφή και νερό για την οικογένεια, καταλύματος και ασφαλούς μέρους για το θηλασμό.
Οι υπεύθυνοι αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να έχουν ενισχυμένη επικοινωνία και συνεργασία με όσους μπορούν να διαχειριστούν θέματα μητρικού θηλασμού”. ~UNICEF: Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2009
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα mitrikosthilasmos
Διαβάστε επίσης:

Συντακτική ομάδα mitrikosthilasmos.com