Δεν έχω πολύ γάλα το βράδυ

Απαντά η Χρυσή Καλοπίση
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα. Γέννησα στις 29/1/2015 και κάνω αποκλειστικό μητρικό θηλασμό. Όλα πήγαιναν καλά. Τις τελευταίες όμως μέρες η μικρή μου στο τελευταίο γεύμα δεν χορταίνει με τίποτα.

Δεν έχω πολύ γάλα το βράδυ και η μικρή τρώει συνεχώς τα χέρια της. Την βάζω στο στήθος για ώρες και απλά πιπιλάει γιατί δεν έχω άλλο γάλα και μετά το αφήνει και κλαίει γιατί πεινάει.

Από τις 22:00 που ξεκινάμε το τελευταίο γεύμα καταλήγω στις 4:00 το ξημέρωμα πια να της φτιάχνω γάλα. Το πίνει μονορούφι και κοιμάται απευθείας. Δεν θέλω να της δίνω συμπλήρωμα αλλά δεν ξέρω τί να κάνω αφού δεν έχω γάλα.

Χάνει έτσι τα οφέλη του θηλασμού;

Ματίνα, Αθήνα
31/03/2015
Αγαπητή Ματίνα

Τα περισσότερα μωρά είναι ανήσυχα το βράδυ και συνηθίζουν να θηλάζουν πολύ συχνά. Επιπλέον μπορεί να έχουν και κολικούς οι οποίοι πολλές φορές μπερδεύουν τις μητέρες.

Έχεις ένα μωρό που μεγαλώνει πολύ καλά μέχρι τώρα και η παραγωγή σου καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του. Θεωρώ τα 60 ml ξένου γάλακτος που δίνεις το βράδυ περιττά και είμαι σίγουρη ότι κι εσύ μπορείς να την καλύψεις.

Προσπάθησε να κάνεις συχνές εναλλαγές στους μαστούς στους θηλασμούς που το μωρό είναι ανήσυχο και προσπάθησε λίγο να διακρίνεις τα μηνύματα που σου στέλνει το μωρό. Μπορεί τελικά να μην πεινάει αλλά να πονάει ή να νυστάζει.

Εάν το μωρό συνεχίζει να κλαίει για πολλές ώρες μέσα στη μέρα επισκεφθείτε και τον παιδίατρο για να αποκλείσει κάποιο παθολογικό αίτιο.

Καλή συνέχεια.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *