Πότε θα κοιμηθεί το μωρό στο κρεββάτι του χωρίς αυτό να επηρεάσει το βάρος του;

Πότε θα κοιμηθεί το μωρό στο κρεββάτι του χωρίς αυτό να επηρεάσει το βάρος του;

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Γεια σας, είμαι σχετικά νέα μαμά με μια μικρούλα στους 3½ μήνες και θηλάζω αποκλειστικά.

Η μικρούλα μου από την στιγμή που ήρθαμε από το μαιευτήριο αλλά και εκεί, κοιμάται αγκαλιά μου την ημέρα και τις νύχτες δίπλα στο κρεββάτι μας, καθώς της έχουμε βάλει την κούνια της κολλητά στο κρεββάτι μας χωρίς το πλαϊνό κάγκελο ώστε να είμαστε δίπλα-δίπλα.

Καθώς γεννήθηκε 2900 και βγήκαμε 2750 ξεκίνησα την συνεχόμενη αγκαλιά για να βοηθήσει εκείνη εμένα με το γάλα και εγώ εκείνη με το βάρος της που ήταν και ακόμα είναι το άγχος μου.

Τώρα είναι στα 5250 & 62 cm περίπου, υστέρα από μια μικρή ιωσούλα συναχιού που
περάσαμε.

Αυτό που με απασχολεί είναι το πότε, έστω μέσα στην ημέρα, θα μπορέσω να την βάλω να κοιμηθεί στο κρεββάτι της χωρίς αυτό να την επηρεάσει είτε ψυχολογικά είτε στο βάρος της.

Κάποια μεσημέρια κοιμόμαστε στο κρεββάτι μου παρέα και είμαι πάντα δίπλα της γιατί μόλις ξυπνά θέλει οπωσδήποτε να πιπιλίσει το στήθος και να φάει. Κάποιες φορές είναι εύκολο για εμένα άλλες πάλι νιώθω να μην το αντέχω.

Τι με συμβουλεύετε καθώς θέλω να διατηρήσω τον θηλασμό και σε συνδυασμό με τις τροφές.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Πηνελόπη, Νέα Πεντέλη, Αθήνα
24/02/2015
Συγχαρητήρια νέα μανούλα που δείχνετε την αγάπη σας για το μωρό σας και μέσω θηλασμού!

Οι πρώτοι μήνες ως μονάδα μητέρας-βρέφους είναι μεν μαγικοί αλλά ταυτόχρονα πολύ εξαντλητικοί και η δουλειά σας 24ωρου απασχολήσεως χωρίς ρεπό, Σαββατοκύριακα και διακοπές.

Όλα αυτά αναμενόμενο να σας έχουν οδηγήσει σε μια σωματική και ψυχική εξάντληση μια και το μωρό τους μήνες αυτούς ηρεμεί μόνο στην αγκαλιά σας.

Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να επιβάλλουμε σε ένα βρέφος πρόγραμμα στον ύπνο -κάτι τέτοιο όπως πολύ σωστά αναφέρετε θα παρέμβαινε στο θηλασμό και στη πρόσληψη βάρους του.

Προσπαθείτε να εξασκηθείτε στις αρχές του ασφαλούς co-bedding και απολαύστε τις στιγμές που θα κοιμάται το μωρό σας να μοιραστείτε με αυτό το τρόπο τον ύπνο του.

Γνωρίζετε ότι οι νυκτερινοί θηλασμοί μέσω έκκρισης μελανοτονίνης οδηγούν στη ταχύτερη ωρίμανση του κέντρου ύπνου του μωρού σας;

Καλή συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

  • Το bedsharing διευκολύνει τη μαμά και παρατείνει το θηλασμό
  • Μωρά και ασφαλές Co-sleeping
  • Bedsharing , Co-bedding , Co-sleeping
  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *