ΗΠΑ: Νόμος σχετικά με το θηλασμό στον εργασιακό χώρο

ΗΠΑ: Νόμος σχετικά με το θηλασμό στον εργασιακό χώρο

 

Σύμφωνα με το Νόμο στις ΗΠΑ, οι εργοδότες πρέπει να εξασφαλίζουν χρόνο και χώρο για τις νέες μαμάδες, ώστε να μπορούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους να βγάζουν γάλα για τα μωρά τους, για το πρώτο έτος μετά τον τοκετό.

Ο Νόμος επιτρέπει στη γυναίκα να βγάζει γάλα με το θήλαστρο, μέσα σε ένα «λογικό χρονικό περιθώριο», όσο συχνά χρειάζεται, και ο εργοδότης πρέπει να παρέχει για αυτό το σκοπό ένα καθαρό και απομονωμένο χώρο (εκτός από την τουαλέτα).

Οι επιχειρήσεις με λιγότερους από 50 υπαλλήλους μπορούν να μην εφαρμόσουν το Νόμο, αν αυτό προκαλεί δυσκολίες ή αυξημένα έξοδα στον εργοδότη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι εργοδότες κερδίζουν τα διπλάσια ως τριπλάσια χρήματα από αυτά που ξοδεύουν, για να δημιουργήσουν και εξασφαλίσουν τον κατάλληλο χώρο μέσα στην εργασία τους. Εξοικονομούν χρήματα καθώς οι εργαζόμενες δουλεύουν με μεγαλύτερη ευχαρίστηση και πιο αποδοτικά.

Όταν οι μητέρες θηλάζουν, τα παιδιά εμφανίζουν 30-50% λιγότερες λοιμώξεις. Έτσι, οι μητέρες που θηλάζουν τα μωρά τους δεν λείπουν από τη δουλειά τους για να φροντίσουν τα παιδιά τους που αρρωσταίνουν.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει αποκλειστικό θηλασμό για τους 6 πρώτους μήνες, που ακολουθείται από συνδυασμό θηλασμού με άλλες τροφές, για το πρώτο έτος του μωρού.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο μητρικός θηλασμός δεν είναι “μόδα” ή “ιδεολογία” κάποιων γυναικών. Πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασική προτεραιότητα και επιλογή που πρέπει να κάνει κάθε μητέρα για την Υγεία του παιδιού της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *