Η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS στηρίζει το μητρικό θηλασμό

Είναι η 1η εταιρεία στην Ελλάδα που δημιουργεί Πρόγραμμα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού στην Εργασία

Η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού, εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό «Πρόγραμμα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού», το οποίο στοχεύει στη συνέχιση του μητρικού θηλασμού μετά την επιστροφή των γυναικών στην εργασία τους.


Στο πλαίσιο του προγράμματος, η εταιρεία εγκαινίασε στις 7 Μαρτίου 2014, στα κεντρικά γραφεία της στην Κηφισιά, έναν ιδιωτικό χώρο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο, ώστε να εξασφαλίζει στις εργαζόμενες μητέρες τις απαραίτητες συνθήκες για τη συλλογή και αποθήκευση του μητρικού γάλακτος.

Παράλληλα, σε συνεργασία με ειδικούς συμβούλους μητρικού θηλασμού, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas αναλαμβάνει την προετοιμασία και ενημέρωση των γυναικών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους για θέματα μητρικού θηλασμού, ενώ παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του θηλασμού καθώς και επιπλέον ημέρες άδειας λοχείας από όσες ορίζει ο νόμος.
Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της εταιρείας κυρία Ηρώ Αθανασίου, «Μία από τις βασικές δεσμεύσεις του Σχεδίου Δράσης για την Αειφορία της Unilever διεθνώς είναι να βελτιώσουμε την υγεία και την ευημερία 1 δις ανθρώπων.Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι ενέργειες που κάνουμε για τους ανθρώπους μας. Πρωτοβουλίες όπως τα ετήσια check up, τα σεμινάρια διακοπής καπνίσματος, το γυμναστήριο στα κεντρικά γραφεία, η εργασία από το σπίτι είναι απτά παραδείγματα αυτής της φιλοσοφίας.


Σε αυτές τις πρωτοβουλίες, έρχεται σήμερα να ενταχθεί και το νέο πρόγραμμα προαγωγής μητρικού θηλασμού. Αναγνωρίζοντας τη θρεπτική αξία του μητρικού γάλακτος, στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τις μητέρες-εργαζόμενες να προσφέρουν αυτό το δώρο ζωής στα μωρά τους».

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas πραγματοποιείται με την ευγενή στήριξη του mitrikosthilasmos.com

Η Μαρία Παπαποστόλου, Ιδρύτρια & Υπεύθυνη Επικοινωνίας του mitrikosthilasmos.com χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή αναφέροντας: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που η Unilever είναι η πρώτη εταιρεία -επί ελληνικού εδάφους, που έμπρακτα στέκεται δίπλα στις γυναίκες και πραγματοποιεί ένα τέτοιο υποστηρικτικό έργο για τον μητρικό θηλασμό και την εργαζόμενη θηλάζουσα μητέρα.


Το να συνεχίσει μια μητέρα να θηλάζει ενώ εργάζεται δεν είναι ανέφικτο, ωστόσο, για τη διευκόλυνσή της χρειάζεται να υπάρχει συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής της ζωής!


Η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, μέσα από το νέο πρόγραμμα προαγωγής μητρικού θηλασμού στην εργασία, βοηθά τις μητέρες στο να διατηρήσουν την γαλουχία τους ενώ επιστρέφουν στην εργασία και τις στηρίζει ώστε να πραγματώσουν τους στόχους που έχουν θέσει για τον θηλασμό των παιδιών τους!».

Πλήρες φωτογραφικό αρχείο ΕΔΩ
Δημοσίευση 10/03/2014


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *