Άρνηση θηλασμού ενός μαστού

Άρνηση θηλασμού ενός μαστού

Μαρία Λαζαρίδου
Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Έχω μια κορούλα 4,5 μηνών η οποία γεννήθηκε στις 37 εβδομάδες με καισαρική,καθώς υπήρχε φόβος προεκλαμψίας.

Επειδή γεννήθηκε 2,500k, με συμβούλεψε η παιδίατρος να της δίνω και ξένο γάλα. Φτάσαμε λοιπόν μέχρι εδώ με θηλασμό
(με θηλή) και ξένο. Τις τελευταίες 10 ημέρες, αρνείται να θηλάσει (ιδιαίτερα από τον αριστερό μαστό) σε σημείο που τραβάει πίσω το κεφαλάκι της και μελανιάζει από το κλάμα.

Έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ και κλαίω συνεχώς… Έχω ενοχές ακόμη και τώρα για τον τρόπο που γέννησα και νιώθω ανίκανη και ανάξια που δε μπορώ να θηλάσω το μωρό μου.

Θα εκτιμούσα πολύ τις συμβουλές σας ώστε να θηλάσω ξανά το μωράκι μου χωρίς κλάματα από καμία πλευρά.

Σας ευχαριστώ,
Φωτεινή, Αθήνα

16/01/2015
Αγαπητή μαμά Φωτεινή, να χαίρεστε τη μικρή σας.

Από όσα αναφέρετε καταλαβαίνω ότι έχετε απογοητευτεί τις τελευταίες μέρες. Το μωρό αρνείται να θηλάσει και αυτό σας στεναχωρεί.

Θέλω να σας πληροφορήσω ότι όταν μια μητέρα ακολουθεί το “μικτό” τρόπο σίτισης (συμπλήρωμα με ξένο γάλα και θηλασμό) μειώνεται η παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Παράγετε λιγότερο γάλα για το μωρό σας. Το μωρό δίνει στο σώμα σας μικρότερο ερέθισμα αφού το μεγαλύτερο μέρος της σίτιση του επιτυγχάνεται με το συμπλήρωμα.

Αν θέλετε να θηλάσετε αποκλειστικά θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από σύμβουλο γαλουχίας. Θα αξιολογήσει τη κατάσταση και θα σας προτείνει πώς να πετύχετε να θηλάσετε με επιτυχία.

 Μη το καθυστερήσετε. Όσο πιο σύντομα κινηθείτε υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επαναγαλακτίσετε.

Καλή συνέχεια.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

    Σχετικά άρθρα:

  1. Η καλή διάθεση και η θετική σκέψη είναι το μυστικό της επιτυχίας!
  2. Δεν θέλει με τίποτα τον δεξί μαστό!
  3. Έπαναγαλακτισμός και πρόκληση γαλουχίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *