Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πίνει το γάλα που θα αντλώ;

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πίνει το γάλα που θα αντλώ;

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια-Οργονοθεραπεύτρια, Βοηθός Μητρότητας-Τοκετού και λοχείας (Doula), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Σύμβουλος Περιγεννητικής Αγωγής-Lamaze

Καλησπέρα, ο γιος μου είναι 11 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά όποτε και όσο το επιθυμεί ο ίδιος παράλληλα με τις στερεές τροφές.

Έχω ξεκινήσει τη δουλειά από όταν ήταν 6 μηνών, οπότε και τις ώρες που έλειπα η μητέρα μου, που τον προσέχει, του έδινε τα στερεά γεύματα και μόλις επέστρεφα συνεχίζαμε με τον θηλασμό.

Από 12 μηνών όμως, πέραν του κανονικού πρωινού ωραρίου, θα χρειάζεται να λείπω 1 ημέρα περίπου κάθε εβδομάδα.

Γάλα από μπιμπερό δεν πίνει καθόλου, ούτε καν αντλημένο (η αλήθεια είναι ότι δεν το προσπάθησα πολύ εφόσον θήλαζε), νεράκι όμως μπορεί και πίνει από εκπαιδευτικό ποτηράκι, με το καλαμάκι ακόμα και με κανονικό ποτήρι εάν χρειαστεί.

Τις ημέρες που θα λείπω ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πίνει το γάλα που θα αντλώ;

Να σημειώσω ότι το βράδυ από κάποια στιγμή και μετά κοιμόμαστε μαζί οπότε και θηλάζει όποτε θέλει.

Είναι απαραίτητο το μπιμπερό για να ικανοποιήσει την ανάγκη του για θηλασμό, δεδομένου του ότι δεν του έχω δώσει πιπίλα;

Χριστίνα, Λάρισα
03/10/2014
Καλημέρα,
το μωράκι σας φαίνεται να διανύει όμορφα και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τους πρώτους 11 μήνες της ζωής του!

Απαντώντας στην ερώτηση σας για την αναγκαιότητα του μπιμπερό και της πιπίλας, μπορώ να σας πω, πως δεν είναι απαραίτητα ακόμη και για το βράδυ, καθώς φαίνεται πως το παιδάκι σας τα πάει πολύ καλά με το ποτήρι και το καλαμάκι.

Δεν διευκρινίσατε αν θα απουσιάζετε και ολόκληρο το 24ωρο; Η απουσία την νύχτα θα είναι το δυσκολότερο και καλό είναι να την αποφύγετε μέχρι τα τρία του. Τα μικρότερα των 2½ χρονών παιδάκια, την νυχτερινή κυρίως απουσία της μαμάς, την ζουν σαν εγκατάλειψη και χρειάζεται να συμβαίνει  μόνο αν πραγματικά υπάρχει σοβαρός λόγος.

Σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ βοηθητική η παρουσία του μπαμπά, ιδιαίτερα αν ήδη κοιμάται μαζί του ή ενός φροντιστή με τον οποίο έχει εξοικειωθεί συναισθηματικά.

Αν λείψετε τελικά, να είστε προετοιμασμένη για τυχόν αναστάτωση  του μωρού σας τις επόμενες μέρες ώστε να δείξετε κατανόηση  προσφέροντας απεριόριστα την αγκαλιά και το στήθος .

Καλή επιτυχία.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *