Να περιμένω να γίνει 3 κιλά το μωρό για να θηλάσει απευθείας από το στήθος;

Να περιμένω να γίνει 3 κιλά το μωρό για να θηλάσει απευθείας από το στήθος;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Θέλω να μάθω αν το μωράκι μου που είναι ακόμα 2.800 γρ.και 21 ημερών μπορεί να περάσει από τώρα σε αποκλειστικό θηλασμό από το στήθος. Θεωρείτε ότι έχει τη δύναμη να το κάνει ή θα πρέπει να περιμένω να γίνει μεγαλύτερο τουλάχιστον 3 κιλά;

Προς το παρόν του δίνω δικό μου γάλα με θήλαστρο και κάποιες φορές την ημέρα όποτε κλαίει ή πριν το μπιμπερό όταν πεινάει του δίνω λίγο από το στήθος για να το προπονώ.

Ποια είναι η γνώμη σας; Ο παιδίατρος μας είπε να συνεχίσουμε μια βδομάδα ακόμα με θήλαστρο μόνο και μπιμπερό και μετά βλέπουμε, επειδή όμως έχω γάλα και ανησυχώ μήπως μετά είναι αργά για να μάθει το μωρό από το στήθος, μήπως πρέπει από τώρα να κάνει κάποια γεύματα μόνο από στήθος; Και πόση ώρα πρέπει να το αφήνω;

Σας ευχαριστώ πολύ!
Βασιλική, Σπάρτη

08/09/2014
Aγαπητή Βασιλική,
ασφαλώς και μπορεί και θα έπρεπε ήδη να θηλάζει το μωρό σου. Γεννήθηκε τελειόμηνο και από τα υπόλοιπα στοιχεία πού έχω βάρος κ.λ.π, δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για το αντίθετο.

Ίσως επειδή ξεκίνησε να σιτίζεται με biberon από την αρχή, να εμφανίσει αντίσταση στο στήθος ή να μην θηλάζει σωστά. Εάν αντιμετωπίσεις δυσκολίες κατά την προσπάθεια μετάβασης του στο στήθος, θα πρέπει να ζητήσεις την βοήθεια ενός ειδικού.

Εύχομαι καλή δύναμη στην προσπάθεια σου. 

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *