Αίμα και βλέννες στις κενώσεις του μωρού (αλλεργία στο αγελαδινό γάλα)

Αίμα και βλέννες στις κενώσεις του μωρού (αλλεργία στο αγελαδινό γάλα)

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Το μωράκι μου είναι ένα αγοράκι 4 μηνών σχεδόν, το οποίο εδώ και ένα μήνα παρουσιάζει κενώσεις με βλέννα και κάποιες φορές αιμορραγικές.

Το μωρό θήλαζε αποκλειστικά έως 2,5 μηνών και έπειτα του δώσαμε λίγο ξένο γάλα της τάξης ένα μπιμπερό 90 ml τη μέρα για ένα διάστημα περίπου 10-12 ημερών και όχι κάθε μέρα. Έπειτα από αυτό το διάστημα εκδήλωσε τα συμπτώματα που προανέφερα και ο παιδίατρος είπε πως πρόκειται για αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Εδώ και ένα μήνα κάνω δίαιτα από όλα τα γαλακτοκομικά, το μοσχάρι, τους ξηρούς καρπούς και τις τελευταίες 15 μέρες και από ψάρι και αυγό. Τα συμπτώματα όμως δεν υποχωρούν, ιδίως η βλέννα είναι σε κάθε πάνα ενώ το αίμα όχι πάντα.

Το μωρό αυτό το διάστημα του τελευταίου 1+ μήνα θηλάζει αποκλειστικά και έχει πάρει ξένο υποαλλεργικό γύρω στις 5-6 φορές (την τελευταία βδομάδα καθόλου ξένο). Τελικά σε πόσο καιρό εξαλείφονται τα συμπτώματα αυτά;

Επίσης επισκεφθήκαμε παιδογαστρεντερολόγο που συμβούλεψε να κόψω και τη ντομάτα και τα εσπεριδοειδή και το χοιρινό (έχω αποφύγει τα 2 τελευταία για 1 βδομάδα περίπου) Τη ντομάτα δεν τη θεωρώ ύποπτη γιατί είναι κάτι που τρώω από τη 1η μέρα που θηλάζει ο μπέμπης.

Θα ήθελα τη γνώμη σας, καθώς το διαιτολόγιό μου έχει γίνει πολύ φτωχό. Αρκεί μόνο η αποχή από γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, αυγό και ψάρι; Γενικά το μωράκι δείχνει να μην ενοχλείται από τίποτα τέτοιο και η διάθεσή του είναι πολύ ζωηρή και χαρούμενη.

Μαρία, Αθήνα
22/09/2014
Αγαπητή φίλη,
θα πρότεινα να συμβουλευτείτε άμεσα έναν εξειδικευμένο παιδοαλλεργιολόγο μια και έχετε αποκλείσει πολλές διατροφικές ομάδες ταυτόχρονα από το διαιτολόγιο σας και η διατροφή σας είναι ελλιπής.

Με τη δίαιτα τα συμπτώματα υποχωρούν σε 1-3 εβδομάδες συνήθως.

Αν το παιδί έχει καλό αιματοκρίτη και οι αιματηρές κενώσεις είναι σπάνιες δεν υπάρχει πρόβλημα

Μην ξεχνάτε να αναπληρώνετε τις διατροφικές ελλείψεις που προκύπτουν από τη στερητική δίαιτα σας με σκευάσματα ασβεστίου, σιδήρου, φυλλικού οξέος κλπ

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *