Η συνέχιση του μητρικού θηλασμού μετά τους 6 μήνες

Η συνέχιση του μητρικού θηλασμού μετά τους 6 μήνες

Ο μητρικός θηλασμός συνεχίζει να είναι σημαντικός για τη διατροφή, την ανάπτυξη και την φροντίδα των παιδιών και μετά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής.


Κατά μέσο όρο, θηλάζοντα μωρά 6-8 μηνών λαμβάνουν το 70% των ενεργειακών τους αναγκών από το μητρικό γάλα, αυτό μειώνεται σε περίπου 55% στους 9-11 μήνες και στο 40% στους 12-23 μήνες.

Το μητρικό γάλα είναι επίσης μια κύρια πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων, απαραίτητων λιπαρών οξέων και προστατευτικών παραγόντων.

Προσφέρει περισσότερες θερμίδες και θρεπτικά στοιχεία κατά μονάδα βάρους από όσο οι περισσότερες από τις άλλες τροφές και πολύ περισσότερο από μαλακά δημητριακά, ρύζι για βρέφη ή πολτοποιημένα λαχανικά που είναι τυπικά μερικές από τις πρώτες τροφές που δίδονται σε μεγαλύτερα μωρά.

Εάν το παιδικό στομάχι γεμίσει με τροφές με χαμηλή θρεπτική αξία, θα λάβουν λιγότερο μητρικό γάλα και η γενικότερη δίαιτά τους και υγεία θα είναι υποδεέστερη.

Η συμβολή του μητρικού γάλακτος συχνά παραβλέπεται επάνω στον ενθουσιασμό να ξεκινήσει η συμπληρωματική διατροφή. Η πρόκληση βρίσκεται στο πως να ταΐζουμε άλλες τροφές ώστε να προσθέτουν στην διατροφική συμβολή του μητρικού γάλακτος παρά να την αντικαταστήσουν.

ΠΗΓΗ: Unicef

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *