Για να μείνετε έγκυος κοιμηθείτε σε απόλυτο σκοτάδι!

Για να μείνετε έγκυος κοιμηθείτε σε απόλυτο σκοτάδι!

Oι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να κοιμούνται 8 ώρες κάθε βράδυ σε απόλυτο σκοτάδι

Αν θέλετε να μείνετε έγκυος, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσετε τα ξενύχτια και να φροντίσετε να κοιμάστε 8ωρα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε απόλυτο σκοτάδι, χωρίς να σας ενοχλούν τεχνητά φώτα αφού σύμφωνα με μία νέα έρευνα, το σκοτάδι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις πιθανότητες μιας γυναίκας να συλλάβει. 

Αυτό συμβαίνει γιατί η ορμόνη μελατονίνη –η οποία προστατεύει τα ωάρια μιας γυναίκας από το στρες και τις ελεύθερες ρίζες- παράγεται στο σκοτάδι.

«Κάθε φορά που ανάβετε το φως κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτό επηρεάζει την παραγωγή της μελατονίνης» ανέφερε ο καθηγητής Russel Reiter από το πανεπιστήμιο του Τέξας στο LiveScience.

Σύμφωνα τον ίδιο, οι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να κοιμούνται 8 ώρες κάθε βράδυ σε απόλυτο σκοτάδι, προκειμένου να διασφαλίσουν τη μέγιστη παραγωγή μελατονίνης από τον οργανισμό τους.

Αυτό σημαίνει ότι τα φώτα πρέπει να παραμένουν σβηστά, και να μην υπάρχει φως στο χώρο της κρεβατοκάμαρας από ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *