Θηλάζει αλλά νομίζω πως υπερσιτίζεται γιατί κάνει εμετούς!

Θηλάζει αλλά νομίζω πως υπερσιτίζεται γιατί κάνει εμετούς!

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σας και συγχαρητήρια για την προσφορά σας. Έχω ένα αγοράκι 2½ μηνών που θηλάζει αποκλειστικά όποτε κι όση ώρα θέλει. Μπορεί και στο μισάωρο αφού έφαγε να θηλάσει για μια ώρα! Βέβαια με πιπιλίζει κιόλας, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να ηρεμεί (κανονική πιπίλα δεν δέχεται), οπότε κοιμόμαστε και μαζί έχοντας τον στο στήθος!

Το θέμα είναι ότι απ’ το πολύ φαγητό μου κάνει συχνά εμετούς και σε ποσότητα, η μυτούλα του είναι συνέχεια μπουκωμένη και βήχει! Ο παιδίατρος μας, είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, (μέχρι τους έξι μήνες μπορεί να συνεχίσει) αλλά εμένα με ανησυχεί η κατάσταση. Έχω δοκιμάσει να τον διακόπτω και να τον απασχολώ με κάτι άλλο, αλλά πιάνει για λίγο και ξαναρχίζει η γκρίνια! Τί θα μπορούσα να κάνω άλλο;

Σας ευχαριστώ πολύ!
Λίνα, Κοζάζάνη


12/06/2014
Αγαπητή Λίνα,
Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό αφού το μωρό μεγαλώνει και βάζει κανονικά το βάρος του.

Μάλλον το μωρό έχει ήπια παλινδρόμηση αλλά αν έχει και δυσκολία στην αναπνοή τότε πρέπει να το δείτε πιο σοβαρά. Πάντα για θεραπεία παλινδρόμησης η εισήγηση είναι το μωρό να τρώει μικρά και συχνά γεύματα και μπορεί να κοιμάται με κλίση ώστε το κεφαλάκι να είναι πιο πάνω από το σώμα.

Δοκίμασε να τρώει πιο συχνά για να τρώει λιγότερο, επίσης μην αλλάζεις στήθος αν δεν αδειάσει καλά αυτό από το οποίο θηλάζει.

Καλή επιτυχία 

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *