Θηλασμός και μύκητες

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα, έχω ένα αγοράκι σαράντα ημερών και το θηλάζω σχεδόν αποκλειστικά και λέω σχεδόν, γιατί η προσπάθειά μου δυσκολεύτηκε από τον κοντό χαλινό του μικρού τον οποίο όμως κόψαμε στο Παίδων και το παιδί κατάφερε να θηλάσει.

Ωστόσο αυτό που δυσκολεύει τη διαδικασία του θηλασμού για μένα είναι οι μύκητες. Ξεκίνησαν ως τσούξιμο στις θηλές και έγιναν σουβλιές ως την πλάτη. Ο μικρός είχε κοκκινίλα στον ποπό η οποία έχει σχεδόν περάσει.

Εγώ ταλαιπωρούμαι ένα μήνα τώρα. Έχω δοκιμάσει μετά από συμβουλή του παιδιάτρου και του γυναικολόγου μου daktarin, gentian violet και φλουκοναζόλη αλλά τα συμπτώματα απλώς υποχώρησαν, δεν έχουν εξαλειφθεί, έχω τσούξιμο στις θηλές και αραιές σουβλιές. Φαίνεται δηλαδή ότι υπάρχει βελτίωση αλλά όχι ίαση.

Τι θα μου προτείνατε; Χρησιμοποιώ επιθέματα γιατί έχω πολύ γάλα και στάζει διαρκώς και δεν θέλω να έρχεται σε επαφή το γάλα με οτιδήποτε αγγίζω όσο έχω τους μύκητες. Να σημειώσω ότι το παιδί παίρνει γρήγορα βάρος, έχει πολλές κενώσεις και βρεγμένες πάνες, οπότε ο θηλασμός είναι αποτελεσματικός απλώς εγώ πονάω 24 ώρες το 24ωρο. Δεν προτίθεμαι ωστόσο να σταματήσω το θηλασμό όσο καιρό και αν κάνω να θεραπευτώ.

Σας ευχαριστώ πολύ

Βασιλική, Αθήνα
30/06/2014
Αγαπητή φίλη,
συγχαρητήρια για το κουράγιο και την επιμονή σας να χαρίζετε στο μωρό σας το λευκό χρυσό σας.

Θα πρότεινα να κάνετε καλλιέργεια γάλακτος και από τα δυο στήθη και εφόσον όντως απομονωθεί μύκητας να ξεκινήσετε θεραπεία από το στόμα βάσει του αντιβιογράμματος.

Μερικές φορές η λοίμωξη από σταφυλόκοκκο προκαλεί τα ίδια συμπτώματα.

Φυσικά και το μωρό πρέπει να λάβει αντίστοιχη θεραπεία για την οποία θα σας κατατοπίσει ο παιδίατρος σας.

Περαστικά σας

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

1 Σχόλιο

  1. είχα κι εγω το ίδιο πρόβλημα καντιντίασης στις θήλες που επεκτάθηκε στο στήθος.Δοκίμασα daktarin και φλουκοναζόλη,αλλά απλα εξασθένησε, έπειτα πήρα τις σταγόνες grapefrut seed extract, τα συμπτώματα σιγά σιγά εξαλείφθηκαν και μετά απο τρίμηνη θεραπεία, με διαλλειμμα 15 ημερών αναμεσα, μου πέρασε το πρόβλημα.Ακόμη δεν ξέρω αν απλά έκανε τον κύκλο του ή υποχώρησε απο την θεραπεία, πάντως μετά απο 2 εβδομάδες χρήσης θήλαζα χωρίς πόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *