Όζοι θυρεοειδούς και θηλασμός

Όζοι θυρεοειδούς και θηλασμός

Απαντά η Μαρία Χολή
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Το παιδάκι μου είναι 18 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά από την αρχή. Επίσης είναι αλλεργικός στο γάλα, αυγό και γενικός σε όλα τα γαλακτοκομικά.

Η επαφή και μόνο με κάποιο από αυτά τα προϊόντα δημιουργεί πρόβλημα. Δύο φορές μάλιστα είχαμε αναφυλακτικό σοκ, τη μια από το αυγό και την άλλη από την κρέμα φαρίνα λακτέ που περιέχει γάλα οπότε και διαπιστώθηκε το πρόβλημα με το γάλα.

Ξένο γάλα που μας σύστησαν στο παίδων είναι το αλθερα αλλά ο μικρός δεν το δέχεστε με τίποτα και ούτε πιάνει το μπιμπερό, καθώς ούτε πιπίλα αλλά και ούτε το μπιμπερό δεν τα έχει πιάσει ποτέ.

Το πρόβλημα μου είναι ότι πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα υγείας. Βρέθηκαν 3 όζοι στον θυρεοειδή περίπου 18 χιλιοστών έκαστος και ένας όζος 0,5 στον λεμφαδένας. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Με πήρε παρά πολύ από κάτω. Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα της βιοψίας.

Η ερώτηση είναι αν πρέπει κάπως να προετοιμάσω το μικρό για την περίπτωση απότομης διακοπής του θηλασμού στην περίπτωση που χρειαστεί χειρουργείο καθώς και τι θα πίνει και αν θα μπορέσω να συνεχίσω τον θηλασμό.

Ειρήνη, Κορωπί

17/06/2014
Αγαπητή φίλη,
συγχαρητήρια που συνεχίζετε να προσφέρετε στον μικρό σας το δώρο του μητρικού θηλασμού και μην ανησυχείτε εκ των προτέρων για καταστάσεις που δεν μπορεί κανείς να ελέγξει…Θα έλεγα να περιμένετε τα αποτελέσματα της βιοψίας και να μην βγάζει κανείς βιαστικά συμπεράσματα.

Για το αν θα μπορούσατε να συνεχίσετε τον θηλασμό, αυτό εξαρτάται από την θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθήσετε.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιον πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας όταν θα έχετε και τα ακριβή αποτελέσματα της βιοψίας προκειμένου να λάβετε τις κατάλληλες οδηγίες, προς όφελος δικό σας και του μικρού σας!!!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *