Έναρξη λειτουργίας ιατρείου θηλασμού

Έναρξη λειτουργίας ιατρείου θηλασμού

Είναι σαφές ότι η υποστήριξη μιας μητέρας μετά την έξοδο από το μαιευτήριο είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχή εδραίωση του μητρικού θηλασμού

Με στόχο την υποστήριξη των μητέρων που θηλάζουν η «Αλκυόνη»: Εθνική πρωτοβουλία προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, εγκαινιάζει τη λειτουργία ιατρείου θηλασμού στο Κέντρο Υγείας Παιδιού Καισαριανής.

O Μητρικός Θηλασμός είναι ο μόνος φυσικός τρόπος διατροφής ενός βρέφους. Έχει πολλαπλά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο για τη μαμά όσο και το μωρό.

Η πρόθεση για έναρξη του Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με μελέτη του Ι.Υ.Π, άνω του 85%. Παρόλα αυτά το ποσοστό αποκλειστικού μητρικού θηλασμού, κατά την έξοδο από το μαιευτήριο, είναι περίπου 40% και πέφτει ακόμα περισσότερο, στο 11% μετά τον πρώτο μήνα ζωής του βρέφους.

Είναι σαφές ότι η υποστήριξη μιας μητέρας μετά την έξοδο από το μαιευτήριο είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχή εδραίωση του μητρικού θηλασμού. Οι σημερινές μητέρες δεν έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις εμπειρία θηλασμού.

Ιατρείο Θηλασμού

Στο πλαίσιο της υποστήριξης των μητέρων που θηλάζουν η «Αλκυόνη»: Εθνική πρωτοβουλία προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, με εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας ενημερώνει έγκυες και μητέρες, με ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις.

Το Ιατρείο Θηλασμού εξυπηρετεί κατοίκους του Δήμου Καισαριανής και των γύρω δήμων. Λειτουργεί κάθε Δευτέρα 15:00 ως 17:00. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείτε καθημερινά 09.00-14.00 στο τηλέφωνο 210-7701557 (κα Λόλου)

Υπεύθυνη έργου:  Ι. Αντωνιάδου-Κουμάτου, MD, PhD, Δ/τρια Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, I.Y.Π.Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού:

Διεύθυνση: ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 38-40, 115 27 ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: 210 77 01 557 – 210 77 99 244E-mail: alkyoni.thilasmos@ich.gr & inchildh@otenet.gr

Το mitrikosthilasmos.com χαιρετίζει αυτή την ενέργεια, ενώ ευελπιστούμε να μπορέσει να υλοποιηθεί και σε άλλους Δήμους, σε όλη την Ελλάδα, καθώς το κλειδί στην επιτυχία του μητρικού θηλασμού μετά από τη θέληση και την υπομονή της μητέρας είναι η σωστή ενημέρωση και η κατάλληλη υποστήριξη!

Δημοσίευση 02/06/2014
Τελευταία τροποποίηση: 05/06/2014

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *