Τώρα που προσέχω τη διατροφή μου υπάρχει περίπτωση να αραίωσε το γάλα μου;

Τώρα που προσέχω τη διατροφή μου υπάρχει περίπτωση να αραίωσε το γάλα μου;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητοί ειδικοί, θα ήθελα να ρωτήσω, αν λόγω του ότι έχω αρχίσει να προσέχω τη διατροφή μου (έκοψα τα γλυκά και το ψωμί και περιόρισα το κρέας), υπάρχει περίπτωση να μη χορταίνει πια η μικρή μου; Να αραίωσε δηλ. το γάλα μου;

Από τότε που ξεκίνησα τη διατροφή, ξυπνάει 10 φορές το βράδυ για να θηλάσει, ενώ πριν ξυπνούσε 2 -3 το πολύ!

Θα εκτιμούσα βαθύτατα τη συμβουλή σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Χαρά, Βόλος

06/05/2014

Καλησπέρα σας,
Δεν επιδρά η διατροφή σας στην ποσότητα και την ποιότητα του γάλακτος που χορηγείται στο βρέφος σας. Παρά ταύτα μια δίαιτα με αποτέλεσμα ως 4 κιλά το μήνα λιγότερο χωρίς να υπολείπονται βασικά διατροφικά συστατικά είναι ποιο πρέπουσα στην διάρκεια του θηλασμού.

Το ότι το μωρό σας ξυπνά και αναζητά περισσότερους θηλασμούς αυτήν την περίοδο πιθανά να οφείλεται στην αναπτυξιολογική φάση που διανύει.

Μετά τον όγδοο και μέχρι περίπου το δέκατο τέταρτο μήνα, το μωρό -που μέχρι τότε ένιωθε ένα με τη μητέρα του- αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ξεχωριστό άτομο. Τότε αναπτύσσει δεσμό προσκόλλησης με τη μητέρα του, που το φροντίζει και ικανοποιεί τις ανάγκες του.

Σε αυτή τη φάση μπορεί να προκύψει κι ένα πολύ συνηθισμένο για τα μωρά πρόβλημα: το μικρό σας νομίζει ότι μόλις σας χάνει από τα μάτια του… εξαφανίζεστε από τη ζωή του. Για το λόγο αυτό ξυπνά περισσότερο το βράδυ και θηλάζει σύντομα!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *