Όταν αποθηλάσουμε θα αποκατασταθεί η ανισομαστία μου;

Όταν αποθηλάσουμε θα αποκατασταθεί η ανισομαστία μου;

Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
www.lactation.gr

Έχω μια κορούλα 20 μηνών και συνεχίζουμε ακόμα το ταξίδι του αποκλειστικού θηλασμού, αν και μάλλον σταδιακά έχουμε μπει σε φάση
αποθηλασμού. Θηλάζει μόνο πρωί και βράδυ και κάποιες φορές και μεσημέρι. Ουσιαστικά έναν καλό θηλασμό κάνει μόνο το πρωί που ξυπνά πεινασμένη, το βράδυ πίνει μερικές γουλιές και παίζει πιπιλίζοντας μέχρι να κοιμηθεί.

Το θέμα είναι ότι τους τελευταίους δύο μήνες πίνει μόνο από το ένα στήθος, από το άλλο αρνείται πεισματικά. Η αλήθεια είναι ότι μετά το έτος άρχισε να δείχνει μια περιφρόνηση για το δεξί στήθος χωρίς σαφή λόγο. Πάντα την έβαζα πρώτα από εκείνο το στήθος λοιπόν και πάντα προέβαλα αυτό το στήθος από άγχος μην μου μειωθεί η παραγωγή, αλλά εκείνη έπινε ένα λεπτό και ζητούσε επίμονα το άλλο. Και έτσι πορευτήκαμε αισίως μέχρι σήμερα.

Τώρα λοιπόν το ένα στήθος έχει σταματήσει να έχει γάλα, αν το πιέσω βγάζει αρκετές σταγόνες και από το άλλο πίνει κανονικά. Βλέπω μια διάφορα στο μέγεθος του ενός στήθους με το άλλο και όταν δε νιώθω ότι γεμίζει το στήθος η διάφορα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και αρκετά εμφανέστερη.

Όταν αποθηλάσουμε με το καλό, θα αποκατασταθεί η διαφορά ή θα έχω ανισομαστία;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Κωνσταντίνα, Αγία παρασκευή
02/05/2014
Αγαπητή Κωνσταντίνα,

Καλό θα ήταν να σε εξετάσει ο γυναικολόγος σου για να αποκλειστεί κάποια παθολογία στο μαστό που δε προτιμά το βρέφος. Είναι πιθανότερο βέβαια, να μην έχεις τίποτε παθολογικό. Απλά συμβαίνει τα μωρά να δείχνουν κάποια προτίμηση στο ένα στήθος, ειδικά αυτό που έχει μεγαλύτερη ροή.

Ίσως το ξεγελάσεις, αν προσπαθείς να το βάζεις όταν είναι νυσταγμένο, ή μισοκοιμάται ή δεν πεινάει πολύ και να κάνεις μαλάξεις με το χέρι για να αυξήσεις τη ροή σε αυτό το στήθος.

Η ανισομαστία λογικά θα αποκατασταθεί μετά τον απογαλακτισμό. 

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *